Se video av bilen som kolliderer øverst i artikkelen!

TVEDESTRAND: — Dette er et alvorlig forhold, sier Odd Holum, etterforskningsleder for Agder politidistrikt i Tvedestrand, Risør, Vegårshei og Åmli.

Ved midnatt mandag kolliderte en bil med yrkessjåføren Bjørn Røst Kjørmo sin semitrailer. 32-åringen var på vei fra Oslo til Forus i Stavanger da det smalt.

Stakk av

Bilisten traff tralla på semitraileren, og flere dekk eksploderte. Bilisten ga imidlertid gass og stakk av. Kjørmo filmet at bilen skled inn i semitraleren med dashbordkameraet sitt (se video over) .

Flere dekk på semitraileren ble ødelagt i kollisjonen på E 18, der bilisten som forårsaket det hele stakk av. Foto: Bjørn Røst Kjørmo

Fant bildeler

Politiet rykket samme natt ut. Da politifolkene undersøkte kollisjonsstedet, ble det funnet bildeler fra bilen.

Her er et av de ødelagte dekkene. Foto: Bjørn Røst Kjørmo

Politipatruljer i Agder ble instruert om å være på utkikk etter bilen, som Kjørmo beskrev for dem, og en av patruljene observerte den på veien mellom Tvedestrand og Arendal. De stoppet og kontrollerte bilen.

— Delene som var funnet på kollisjonsstedet samsvarte med skader på bilen, forteller Holum.

Sjåføren, som også var eier av bilen, forklarte at en annen mann hadde lånt bilen natt til tirsdag.

Politiet oppsøkte den navngitte mannen, som innrømmet å ha vært sjåfør i bilen da den kolliderte med semitraileren.

Kjørte uten førerkort

Han er en kjenning av politiet, og har en rekke politisaker på rullebladet sitt. Det viste seg at han ikke hadde førerkort.

— Når man kjører uten førerkort, viser det at man har total mangel på respekt for loven. I dette tilfellet vil en jurist avgjøre hvilken reaksjon mannen skal få, sier Holum.

- Hva med personen som lånte bilen sin ut til mannen?

— Alle bileiere skal forvisse seg om at den man låner ut bilen sin til har gyldig førerkort. Om bileier har gjort noe straffbart i dette tilfellet, er det for tidlig å si noe om. Bilen kan enten være lånt eller tjuvlånt, sier etterforskningslederen.