Østeby var leder fra 1988 til 2014, nå er han nestleder og sekretær. Juryen skriver at han i alle sine formannsår har fungert som en meget aktiv, dyktig og engasjert leder. Prisen ble delt ut under årets kulturkveld som ble arrangert av «Ja mi kan» i Høvåghallen lørdag.

Svært mye er blitt gjort i løpet av de årene Østeby var formann. Den vanndrevne saga på Kornbrekke ble restaurert, foreningen skaffet seg en potetkjeller på Hæstad, og det ble gjort avtale med kommunen om drift av skolemuseet i Gamle Hellesund. Reparasjonene resulterte i fylkeskommunens bygningsvernpris. Hovedhuset på Vesterhus er blitt gasset mot maur og mott, det er utarbeidet turkart og gitt ut sju årsskrifter og boka «Høvåg under okkupasjonen 1940-1945.«

Lillesand kommunes byggeskikkpris gikk til Arne Auen Grimenes for hans engasjement i å verne og ta vare på Nedre Grimenes Gård. Det er utført betydelige restaureringsarbeider både på våningshuset og på uthusbygningene.

LillesandsDa'ene fikk frivillighetsprisen som en oppmuntring til ytterligere dugnadsinnsats. Ungdommens pris gikk til Monica Gislefoss for aktivt arbeid i ungdomsklubben PUSH på Høvåg bedehus gjennom mange år.