— Det er klart jeger veldig fornøyd med denne dommen. Den er meget grundig og vi mener den erriktig, sier Nils-Henrik Pettersson,advokat for Herman Bergshaven til dn.no.

Brødrene Herman Bergshaven og Atle Bergshaven har i enårrekke kjempet om verdier i selskapet Bergshav Holding.

Les også:

Må oppløses

I en dom som ble klar tirsdag, er Atle Bergshaven dømt til åoppløse selskapet sitt, slik at Herman Bergshaven, som eier 27 prosent av aksjene, kan realisere sine verdier i Bergshav Holding.

I 1989 ble Ugland-konsernet i Grimstad delt. 40 prosent avrederiet ble til rederiet Bergshav. Lisen UglandBergshaven, Evy Ugland Kaarvang og deres barn ble aksjonærer.

Atle Bergshavenfikk kontrollen over selskapet, etter å ha fått tildelt aksjer av moren sin,Lisen Ugland Bergshaven. På 1990-tallet startet enrekke rettssaker, der familiemedlemmer, blant andre moren hans, saksøkte AtleBergshaven blant annet for at han han hadde tatt kontroll over rederiet.

Les også:

1,5 milliarder kroner

Retten mener at AtleBergshaven ikke har drevet selskapet etter de intensjonene moren hans hadde dahun ga ham aksjer.

Ifølge dn.no er verdiene i Bergshav Holding på rundt 1,5 milliarderkroner.

«I det I det hele tatttaler hensynet til Herman Bergshaven med styrke for oppløsning. Han er eier avbetydelige underliggende verdier, men har nå få andre muligheter til å få utdenne verdien enn en oppløsning», sier dommen.

Vurderer anke

Rettssaken skal så langt ha kostet rundt én million kroner.

Atle Bergshaven vurderer nå sammen med sin advokat om dommenskal ankes.