Følg 17. mai-feiringen i vårt livestudio her!

LILLESAND: Klokka ti startet barnetoget i Lillesand som tradisjonen tro gikk fra Fagertun, ned til byen og opp til Lillesand kirke.

Tog fylt med hurrarop

Som vanlig var det om å gjøre å fremme sin egen skole på best og høyest mulig måte. Elevene ropte skolenes egne hurrarop om kapp.

«Justøy skole, hei hei hei! Ingen skole er som deg! Gammel ja, men full av liv — montessori har gitt oss masse driv, tjollahopp tjollahei, vi elsker deg!»

Slik lød ropet til Justøy skole. To av de som gikk med den skolen var søstrene Nadine (9) og Nelia (7) Rosland Hortemo.

Lillesand sentrum var fylt opp med mennesker da byens skoler og korps gikk i tog. Foto: Ida Marie Stokkelien

— 17. mai er kjempegøy! Det som er det beste med dagen er egentlig å se at alle smiler og roper hurra, sier Nadine.

Hun skal ut på Justøya etter toget. Der skal hun på skolen og spise pølse og is og leke selskapsleker.

Les 17. mai-programmene her:

|

Hektisk dag for korpsjenter

Søstrene Rebecca (8) og Louise (9) Denstad gikk i toget med Lillesand skolekorps. Rebecca, som spiller tenorhorn i aspirantkorpset, gikk med korpset for første gang.

Søstrene Louise og Rebecca Denstad syns den røde korpsuniformen kan bli litt vel varmt i solsteika. Foto: Ida Marie Stokkelien

— Det var veldig gøy å spille, men det var også litt slitsomt. Det blir skikkelig varmt med uniform på, sier hun.Jentene har fått en liten pause med saft og pølser før de skal marsjere med småbarnstoget.

— Og etter det skal vi på skolen vår og stelle i stand til leker og feiring der, før vi må ordne oss til å gå i borgertoget med korpset igjen etter det, sier Louise.

Tungt å være drillpike

Ni år gamle Linnea Nicoline Larsen har drillet på 17. mai i to år på rad. Foto: Ida Marie Stokkelien

Det blir ikke 17. mai uten korps, men heller ikke uten drillpiker. Linnea Nicoline Larsen (9) drillet i skoletoget for andre år på rad.— Det er veldig gøy, men det er slitsomt å måtte konsentrere seg hele tiden, sier hun.

- Hvordan klarer dere egentlig å gå og drille samtidig?

- Det er ganske vanskelig! Jeg mistet drillstaven tre eller fire ganger i toget i dag, men utenom det gikk det ganske fint, smiler Linnea.