I forbindelse med PSTs advarsel om terrorvarsel i Norge torsdag, har arrangørene av «Sommer på torvet» styrket vaktholdet.

— Vi har forholdt oss til oppfordringene politiet har gitt oss. Blant annet har vi flere vaktfolk på jobb, og vil utføre andre type kontroller enn det vi tidligere har hatt under arrangementet, sier Kjetil Topstad, sikkerhetsansvarlig i Vakthold AS.

Blant annet blir gjestene sjekket med metalldetektor i inngangspartiet. Dette for å sikre at ingen farlige gjenstander kommer inn på området.

Henning Ross Vestavik, daglig leder av Jonas B. Gundersen har ikke vurdert å avlyse "Sommer på torvet" på grunn av terrortruslene. Foto: Jørgen Steffensen

— Minner om en flyplass

Ifølge Topstad er det er første gang at vaktselskapet utfører slike sikkerhetssjekker på «Sommer på torvet».

Joachim Arnesen (20) og Ingrid Marie Warren (24) synes det er uvant, men bra at arrangørene skjerper sikkerheten.

— Det minner meg litt om å være på en flyplass, sier Arnesen.

— Det er litt rart å bli sjekket på denne måten. Det er litt tungvindt om man har på belte for eksempel, men jeg synes det er bra at de sjekker for å være på den sikre siden, fortsetter Warren.

Har ikke vudert å avlyse

Frank Stanley, eier av Vakthold AS mener at gjestene på arrangementet kan føle seg trygge.

— Ingen kan vite hva som kan skje. Men flere av de ansatte i vaktselskapet har gjennomgått terrorkurs, og vi har god dialog med politiet. Vi har også bedt politiet komme hyppigere innom i løpet av kvelden, slik at de kan være synlige i bybildet.

Ifølge Henning Ross Vestavik, daglig leder av restauranten Jonas B. Gundersen, har det ikke vært et tema å avlyse arrangementet på torvet.

— Vi tar advarslene på alvor, og har gjort ekstra sikkerhetstiltak i dag. Vi gjør som politiet anbefaler, hvilket er å gjennomføre arrangementet som normalt, sier Vestavik.

Arrangementet har plass til 2400 mennesker, Vestavik regner med at det vil komme opp til 4000 personer innom området i løpet av kvelden.

Folksomt på torvet torsdag kveld. Foto: Jørgen Steffensen

— Vi er nok litt naive

Denne gjengen fra Birkeland deltar på "Sommer på torvet" torsdag kveld. Fra venstre: Erlend Rubholm (26), Caroline Solli Aase (22), Eileen Endresen (23), Jann Ivar Erlandsen (25) og Trond Tveit (26). Foto: Jørgen Steffensen

Erlend Rubholm (26), og Jann Ivar Erlandsen (25) er blant gjestene som deltar på arrangementet. De har ikke vurdert å droppe turen inn til sentrum på grunn av terroradvarslene.— Vi er nok litt naive, og tenker at det ikke skjer med oss, sier Erlandsen.

— Om det skulle skje et angrep, tviler jeg på at det skjer i Kristiansand av alle steder. Det er nok mer sannsynlig at det vil skje i Oslo om så, fortsetter Rubholm.

Ekteparet Bodil Frigstad (63) og Per Frigstad (64) fra Finsland, deltar på «Sommer på torvet» for første gang.

Ekteparet Bodil Frigstad (63) og Per Frigstad (64) fra Finsland deltar på arrangementet for første gang. Foto: Jørgen Steffensen

— Vi skal møte sønnen vår og kose oss i det fine været. Vi har hørt at det er et populært arrangement, så vi gleder oss, sier Bodil Frigstad.

- Glad vi ikke skal fly

Terrortruslene har de foreløpig ikke tenkt så mye på.

— Men jeg er glad vi ikke skal fly de nærmeste dagene, det blir nok mye kø, sier Per Frigstad.

— Det er nok usannsynlig at noe skal skje akkurat her i kveld, tenker jeg. Likevel synes jeg det er bra at arrangørene tar forhåndsregler, fortsetter Bodil Frigstad.