- Vi kommer til å åpne igjen. Det er helt sikkert, sier Nyvold til Fædrelandsvennen.

Nyvold er eier og driver av hotellet som holder til i lokalene til gamle Høvåg gjestehus. Hotellet, som nå heter Dux sportell, har vært stengt siden januar. Kommunen stengte da dørene umiddelbart på grunn av dårlig brannsikkerhet.

- Alle feil er nå utbedret. Vi har satt inn branndører og har godkjent varslingssystem, sier Nyvold.

- Har fått skikkelig juling

- Dere mister hele sommersesongen? Hva betyr det for driften?

- Det er et selskap som eier hotellet og et annet som driver det. Driftselskapet har fått skikkelig juling, sier Nyvold.

I februar fikk hotellet pålegg om å rette eller fjerne et trapperom som var bygd uten søknad. Hotellet måtte også fjerne en grillbu på baksiden som sto for nær hovedhuset, samt en del midlertidige brakker. Trappehuset står fremdeles, mens deler av grillbua er revet og brakkene flyttet noen meter.

- Trappehuset er nå i forskriftsmessig stand. Det andre er flyttet i henhold til kravene vi fikk, sier Nyvold.

Dux sportell holder til i lokalene som tidligere huset Høvåg gjestehus. Gjestehuset gikk konkurs i fjor.  Foto: Erlend Olsbu

Fant ikke tiltakshaver

Hotellet fikk først en frist til 20. mai med å ordne opp. Dersom manglene ikke ble utbedret innen denne datoen vanket det bøter på 600 kroner dagen. Denne fristen ble senere utsatt til 4. juli, fordi det første brevet ikke kom fram.

-  Det har vært vanskelig å finne ut hvem som er tiltakshaver. Vi sendte først et brev til Høvåg, men det kom i retur. Vedtaket om dagsmulkt var dermed ikke gyldig. Til slutt fikk vi bekreftet at vedtaket var mottatt og fristen ble da satt til 4. juli, sier byggesaksbehandler Dalibor Premovic til Fædrelandsvennen.

1. juli fikk kommunen en søknad om ettergodkjenning. Ansvarlig søker var ingeniørselskapet EIC AS, som holder til i Grimstad.

Stengt hele sommeren

Søknaden blir trolig ikke behandlet før etter sommeren, på grunn av ferieavvikling. Når hotellet kan åpnes, er fremdeles uklart.

- Vi må gå gjennom hele saken og ta kontakt med brannvesenet, som også har fattet et vedtak om stenging. Før stedet kan åpne må brannvesenets vedtak oppheves, sier Premovic.

Ifølge Premovic er det ikke sikkert at hotellet må ut med dagbøter, ettersom det nå er søkt om ettergodkjenning.

-  Vi må kanskje vente med å fakturere til søknaden om ettergodkjenning er behandlet. Men dette blir det opp til kommunen å vurdere etter hvert, sier Premovic.

Vil utvide

I februar sendte Dux sportell et brev til kommunen for å be om rask saksbehandling. I brevet

gjorde hotellets advokat, Jørn Kristensen, det klart at det var nødvendig med gjenåpning så fort som mulig av økonomiske hensyn.

Eier Haavard Nyvold, som var samme oppfatning den gang, er ikke i tvil om at hotellet kommer til åpne igjen. Han har heller ikke gitt opp ambisjonen om å utvide.

- Alt som står bak her, grillbua og det andre, skal bort innen de neste 12 månedene og erstattes av et nybygg, sier Nyvold.