LILLESAND: Torsdag ettermiddag var det tid for den offisielle åpningen av første etasje der blant annet tjenestekontoret, kreftkoordinator, frisklivsentral og enhet for psykisk helse og rus er på plass. Og lenger oppover i nybygget finner vi alt fra familiesenter, samordning av tiltak mot rus og kriminalitet, ungdomskontakt, barnevern, helsestasjon, NAV, sosialtjeneste og flyktningtjeneste.

– Dette ble den rene kickoff, selv om vi alt har fungert et par måneder sammen. Det er helt genialt å få alle disse etatene under ett og samme tak. Vi har jo selvsagt tidligere benyttet oss av mail, men denne direkte og umiddelbare kontakten der vi bare kan stikke innom kontoret til hverandre gjør at alt blir veldig mye mer effektivt, sier leder for det nyopprettede tjenestekontoret, Maria Kjær.

De ulike etatene har tidligere hatt en mer spredt tilværelse, med noen på rådhuset og andre på Lillesand Bo— og Aktivitetssenter. I tillegg kommer altså nykommeren tjenestekontoret.

– Har du for eksempel vært hos legen med ditt barn og fått beskjed om at du trenger hjelp til et sårskift, kan du gå videre nedover i etasjene og få hjelp der. Du har alt i samme bygg. Selv har jeg flere ganger hatt lege nede på mitt kontor som for eksempel er bekymret for en pasient og der jeg kan bidra med hjemmesykepleie, sier hun.

Ordfører Arne Thomassen sa under åpningen at det var en gammel drøm til tidligere distrikts- og kommunelege Tore Ytterdal som nå er blitt virkelighet. Han ønsket å skape et senter der mennesket som helhet skulle være i fokus. Tanken om å etablere et helsehus ble fremmet i den tidligere kommuneplanen, og seinere er det blitt jobbet med saken.

– Å samlokalisere enhetene og tjenestene betyr mye for kvaliteten i tjenestetilbudet. Målsettingen er at det skal være en dør inn og at ingen skal forlate helsehuset tomhendt, altså uten å ha fått presentert sin sak og fått svar på hvordan den behandles videre, sa Thomassen.