— Alt fremstår som et stort bedrageri av min klient, sier hennes norske advokat Nils Grønås. Han fikk tirsdag ettermiddag referat fra den narkotikasiktede kvinnens sønn, som fulgte rettsmøtet, samt fra hennes offentlige oppnevnte forsvarer i Ecuador, Andrea Guerro.

— Hun har oppgitt navnene hun har. De er gitt til hennes offentlig oppnevnte forsvarer. Men det er tvilsomt om en finner noen bak disse navnene, sier advokaten hennes.

- Så hun er forført av profesjonelle med sikte på kokainsmugling?

— Mye taler for det. Det kan se slik ut, det er det vi frykter, sier Grønås, som varsler at hennes klient vil gi politiet tilgang til hennes pc som hun hadde med til Ecuador.

— Så håper vi at opplysningene hennes kan bekreftes ut fra opplysningene som finnes på pcen, sier advokaten hennes.

Skulle hjelpe med papirer

— I retten forklarte min klient at relasjonen til denne mannen var bygd opp over en periode på nærmere to år. Hun ble så bedt om å hjelpe denne mannen med å frakte papirer han trengte i forbindelse med et båtsalg, fra Ecuador til London, forteller Grønås.

— Hun har videre forklart at da hun kom til Ecuador, så møtte hun en mann som presenterte seg som venn av hennes venn. Og han ga henne kofferten, sier Grønås.

— Deretter undersøkte hun kofferten grundig. Hun åpnet den og så hva som var inni. Der fant hun ark med spansk tekst, en mobiltelefon pluss en lader, sier Grønås.

Skulle møtes senere

— I retten har hun fortalt at hun skulle avlevere papirene i London. Deretter skulle hun videre til Norge og Kjevik. Slik jeg har forstått det, skulle hennes venn deretter komme til Norge for å møte henne, sier Grønås.

- Har de to ikke møttes fysisk før?

— Slik jeg har forstått det, så har de kun hatt kontakt på nett. Blant annet på Skype. - Var de kjærester?

— Hun bruker den benevnelsen. De har hatt en tett relasjon som har pågått over lang tid, sier Grønås og legger til:

— Hun tar altså ikke imot en koffert fra vilt fremmed. Selv om hun i ettertid ser at hun har vært naiv og at alle alarmklokkene skulle ringt, så var dette en tjeneste for en person hun har hatt kontakt med over lang tid og som hun oppfatter som sin kjæreste.