Røyken er synlig på himmelen over bygda. Foto: 03811-tipser
brannmenn1.jpg
Røyken er synlig på himmelen over bygda. Foto: 03811-tipser
brann brannbil.jpg
Alt tilgjengelig mannskap ble sendt ut til brannen. Foto: 03811-tipser

AUDNEDAL: Når Fædrelandsvennen får kontakt med overbefal Inge Jakob Hansen klokka 19.45, opplyser han at alt av mannskap og brannbiler er i ferd med å returnere til sine stasjoner.

Overbefal Inge Jakob Hansen ledet slukningsarbeidet. Foto: Tor Olav Rydlende

— Det er et ganske stort område som er avsvidd, men vanskelig å si hvor mange mål som er gått med, sier han. - Hva kan du si om brannårsaken?

— Veldig lite. Bortsett fra at jeg ikke tror på selvantenning, svarer Inge Jakob Hansen.

Etterslukking

Da Fædrelandsvennen var i kontakt med ham rundt klokka 17.30, opplyste han at hovedbrannen var slukket, men at de fortsatt holdt på med etterslukking.

Brannmannskap i ferd med å drive etterslukking. Foto: Tor Olav Rydlende

110-sentralen sendte ut melding om krattbrannen i Audnedal klokka 15.22.Klokka 16.30 ble det også kalt ut mannskaper fra fra brannstasjonene i Birkeland og Eiken, i tillegg til mannskapene fra brannstasjonen i Byremo.

Jakob Inge Hansen dro med tre kollegaer fra Mandal, og anslår at de totalt har vært et trettitalls personer på brannstedet.

— Alt tilgjengelig mannskap er ute. Vi har slått ned hovedbrannen, og jobber nå med å få oversikt over om brannen kan ha spredd seg, sier han.

- Vanskelig landskap

Ifølge Hansen er det et tildels vanskelig tilgjengelig landskap.

— Det er veldig kupert her, med mye halkvhøyt fiurukratt, og vanskelig å innta fugleperspektiv. Vi nærmer oss hundre prosent kontroll, men er ikke helt der ennå. Vi må være helt sikre på at brannen ikke har fått noen avstikkere, fremholder Hansen.

I alt var nærmere tretti personer involvert i å slukke brannen og sikre brannstedet i Audnedal. Foto: Tor Olav Rydlende

Det ble opprinnelig meldt om brann på en myr ved Vårdalsslåtten, som ligger omtrent fire kilometer nordvest for Byremo sentrum.

Ifølge 03811-tipsere var røykskyen godt synlig over bygda.