SONGDALEN: — Gjerningsmannen er en mann i midten av 20-årene, og han vil bli avhørt i løpet av dagen, opplyser lensmann i Søgne og Songdalen Terje Pedersen til Fædrelandsvennen.

Vedkommende ble pågrepet noen timer etter ranet, på en adresse på Brennåsen sammen med en annen person. Det er foreløpig uklart hvilken rolle den andre personen hadde. Ifølge politiet var det kun én person som begikk ranet.

Med hammer og kniv

Politiet fikk melding om ranet via et vekterselskap klokka 03.10, og sendte straks flere patruljer og krimteknikere til bensinstasjonen på Brennåsen.

— Det var en maskert gjerningsperson som truet med kniv og hammer, fortalte operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen tirsdag morgen.

Ifølge operasjonslederen var det en ansatt på jobb da ranet skjedde.

— Etter forholdene tror jeg det gikk greit. Daglig leder av stasjonen ble kontaktet, og de fikk ivaretatt den ansatte ut i fra de rutinene de har, forteller Hyberg.

Truet til seg flere poser med tobakk

Lensmann Terje Pedersen bekrefter ovenfor Fædrelandsvennen at gjerningsmannen fikk med seg flere poser fylt med tobakk.

— Når det gjelder penger er disse stasjonene så sikre at det er vanskelig å få ut noen ting, kommenterer Pedersen.

Lensmannen ønsker ikke å kommentere noe mer rundt hendelsesforløpet før mannen er avhørt. Etter det Fædrelandsvennen har fått opplyst skal mannen først ha forsøkt å true til seg penger.

I 2010 ble bensinstasjonen på Brennåsen utsatt for flere ran:

To personer pågrepet

Overvåkningsbilder viste at mannen stakk avgårde på en sykkel. Denne sykkelen fant politiet noen timer sendere utenfor en adresse i nærheten av stasjonen.

— Etterhvert fant vi sykkelen som vedkommende hadde brukt til å rømme fra bensinstasjonen, og gikk deretter til pågripelse av to personer som befant seg på adressen, forteller Hyberg.

Operasjonslederen opplyser om at deler av ransutbyttet også ble funnet på adressen.

Hyberg bekrefter at gjerningspersonen er kjent for politiet fra tidligere forhold.