— Det er mer sannsynlig lengre vest, og mer sannsynlig på onsdag enn på tirsdag, sier Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt om muligheter for sol de første dagene av denne uka.

Sola kan dukke opp helt vest i Vest-Agder allerede tirsdag, men jo lenger ut i uka vi kommer, jo større muligheter er det for sol.

Best på kysten

— Det blir bedre torsdag og fredag. Mindre vind langs kysten, og skydekket sprekker litt. Det blir muligens en del sol. Det er i alle fall et håp, sier John Smits ved Meteorologisk institutt.

Det er spesielt kystområdene som har lov å håpe.

— Det kommer an på hvor man er. De ytre områdene har større sjanse enn de indre strøk. I fjellområdene er det mer skyet, sier Smits.

Stoppe nedbøren

— Ja, det er håp i sikte, bekrefter meteorolog ved StormGeo, Kristen Myklebust Ravnestad.

Fra onsdag ser det ut til at et høytrykk som ligger i et østlig vindfelt vil snu, svinge sørover og i det minste sette en stopper for nedbøren.

— Torsdag og fredag er det en bedring, med håp om tørt vær og perioder med sol, sier han.

Lenge siden sist

Sørlandet har den siste tiden badet i regn. Sola har så vidt stukket innom de siste par månedene.

— Jeg diskuterte akkurat dette med en kollega. Dere hadde vel en dag med sol torsdag for halvannen uke siden. Men da var det en stund siden sist, og de er kortvarige disse situasjonene. Det er riktig at det har vært grått, sier John Smits.

Det ser ut til at Aust-Agder ikke vil få glede av sola i denne omgang.

Snø på Hovden

Mandag og tirsdag vil det komme litt nedbør, men ikke de store mengdene, og det vil avta utover tirsdagen. Ifølge meteorologene vil det fortsette å blåse opp i kuling, men ikke så sterk som de siste dagene.

Temperaturen vil synke litt på nattestid når det kraftige skydekket forsvinner til onsdag. På dagtid vil det være rundt fem grader langs kysten. Man må litt inn i landet for å få nattefrost.

Fra 600-1000 meter vil nedbøren komme som snø.

— Det vil ligge litt under null på Hovden de nærmeste dagene. Det som kommer av nedbør kommer som snø. Det blir ikke store mengder, det blir nok et hvitt dryss, sier Smits.

Våt helg

Til slutt kommer den dårlige nyheten.

— Helga er foreløpig litt usikker, men Sørlandet må nok belage seg på mer skyer i helga. Kan hende mer nedbør, sier Kristen Myklebust Ravnestad ved StormGeo.