KRISTIANSAND: — Jeg er meget positiv til det jeg så langt har lest av de 400 sidene fra Livssynsutvalget. Å fjerne vigselsretten fra kirkesamfunnene, har vi i Frikirken bedt om lenge. Det er ikke lett for ett kirkesamfunn alene å frasi seg denne retten, men nå tenker staten prinsipielt riktig. Norge er jo ett av svært få land som ikke har delt bryllup i en borgerlig del og en kirkelig del, sier Løyning.

Han mener utvalget tenker liberalt og helt riktig i de fleste spørsmål, og han sier man nå forlater et system med en dominerende majoritetskirke med spesielle privilegier.

Utvalgets forslag om at statstøtte skal kombineres med krav om at begge kjønn er i styrende organer, har ikke Løyning problemer med.

— Ikke så lenge vi kan lage et forvaltningsorgan for disse pengene. I Frikirken åpner vi for kvinner i ledelse. Utvalget er prinsipielt og mener begge kjønn må forvalte statens midler. Noe annet hadde det vært hvis utvalget ville nekte statstøtte til kirkesamfunn som har et annet syn enn staten på kvinnelig prester eller kvinnelige hyrder. Da hadde jeg vært meget kritisk, sier Løyning, som altså er generelt positiv. Men han tar forbehold om at det kan finnes noe på de 400 sidene han ikke har lest ennå.