VENNESLA / KRISTIANSAND: — Pågangen er veldig stor. Timene våre er stort sett fulle og slik vil det holde seg ut februar, sier David Tellefsen ved Vennesla Treningssenter.

Bli med inn på treningssenteret i videoen øverst i saken!

Nede i kjelleren svetter 15 damer og en mann seg gjennom en time med aerobic mens Amalie Berg Andresen (15) viser venninnen Malene Axelsen (14) rundt i treningsrommet. 14-åringen har fått ei gratis prøveuke, men allerede på jomfruturen har hun bestemt seg:

- Jeg kommer til å begynne å trene her. Egentlig har det ikke noe med nyttårsforsetter å gjøre, selv om jeg hadde bestemt meg for å begynne å trene nå på nyåret, forteller Axelsen.

(Les mer under bildet)

DEBUT: - Jeg har begynt å trene fordi venninna mi har fått meg med, sier Malene Axelsen, som fikk kyndig veiledning fra David Tellefsen da hun hadde sin aller første treningstime på Vennesla Treningssenter torsdag kveld. Foto: Kjartan Bjelland

— Blitt en vaneVenninnen begynte å trene i fjor høst og merker allerede at hun er i ferd med å innfri målsettingen om vektreduksjon og bedre form.

— Treningen har blitt en vane for meg nå, sier Berg Andresen – som tydelig merker at flere venndøler har fått øynene opp for trening i 2013. — Det er mange med nyttårsforsetter, sier hun.

Og de er ikke alene. For mens det største treningssenteret i Vennesla har fått 10-15 nye medlemmer på to dager i 2013, koker det på Spicheren i Kristiansand.— Det er så travelt at jeg har ikke tid til å prate i telefonen nå, sier resepsjonisten før vi i det hele tatt rekker å presentere oss.

- Men det er nettopp derfor vi ringer dere. Fædrelandsvennen ringer for å høre om dere har fått mange nye medlemmer?

— Det er nøyaktig slik det pleier å være på nyåret, og det kommer bare til å bli verre de neste ukene, sier resepsjonisten og henviser til resepsjonsansvarlig Jorunn Henriksen.

— Det var Anstein Vaboen dere pratet med, og han har det utrolig hektisk. Det er veldig stille i desember, og så bare smeller det. Bare på disse to dagene har vi fått 100 nye medlemmer, forteller Henriksen.

AEROBIC: Liv Gunhild Ryger hadde noen få ledige plasser da hun ledet en aerobictime på Vennesla Treningssenter torsdag kveld. Men fredagens to gruppetimer var allerede fullbooket torsdag kveld. Foto: Kjartan Bjelland

Mål om 6000 medlemmerOg først på mandag er studentene, som utgjør rundt halvparten av de rundt 5000 medlemmene, i gang med studiene igjen.

— Fra 15. januar og ut februar regner vi med å tegne 1200-1500 nye medlemskap. I mars håper vi å nå 6000 medlemmer, sier Henriksen.

— Det er mange flere som trener hos oss i januar og februar enn ellers. Delvis fordi de har nyttårsforsetter som de ikke klarer å opprettholde, delvis fordi folk begynner å trene utendørs på våren, sier daglig leder Knut Tørum.

Samme erfaring har de ved Stamina Hot på Sør Arena. Der har de satt seg et mål om 218 nye medlemmer i januar.— Det tror jeg vi skal klare. Foreløpig har vi 20-30 nye medlemmer. I tillegg har vi en del medlemmer som verken har trent i november eller desember, men som benytter nyåret til å starte på ny frisk, sier daglig leder Lene Røstad.

På Bare Trening, som startet opp i Vågsbygd for to måneder siden, har pågangen i rushet på ettermiddagen vært så enormt at enkelte ikke har fått plass på tredemøllen.

— Det er helt utrolig. Vi har fått 150 nye medlemmer siden nyttår foruten at vi har hatt mange på prøvetimer. Hvis det har skjedd at folk ikke har fått plass på tredemøllen, skal det ikke skje igjen og derfor har vi nå bestilt fire nye, sier daglig leder Sindre Seberg.

Se hvor mye du må trene for å trene bort julematen!