Onsdag ettermiddag ble det på appen Jodel sendt ut to bombetrusler mot Setesdal videregåande skule i Evje og Hornnes. Onsdag ettermiddag ble det på appen Jodel sendt ut to bombetrusler mot Setesdal videregåande skule i Evje og Hornnes.

To personer pågrepet etter bombetrussel mot skole

Onsdag kveld pågrep politiet to personer som nå er siktet for bombetrusler mot Setesdal videregåande skule i Evje og Hornnes.

EVJE OG HORNNES: - Det er pågrepet to gutter/menn lokalt. De er siktet for truslene mot skolen, og blir vurdert fremstilt for fengsling i morgen, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Han gjorde det tidlig onsdag klart at de kom til å pågripe den eller de som fremsatte truslene mot skolen på det sosiale nettstedet Jodel.

— Vi har fått mange av disse meldingene de siste månedene, og startet etterforskning med en gang. Alle sakene er oppklart. Det blir denne også. Nå venter vi bare på at Jodel skal komme med navnet på den som sendte ut meldingen, sa operasjonslederen da politiet begynte etterforskningen onsdag ettermiddag.

Flere Jodel-trusler

I februar sendte en 23-åring en bombetrussel på Jodel mot Vennesla videregående skole. I januar ble en 15-åring tatt for bombetrussel på Jodel mot Sandens kjøpesenter. I oktober i fjor ble det ringt inn en bombetrussel mot Amfi senter i Mandal. Det har også fremmet bombetrussel mot Gimlehallen.

- Meld deg nå!

Operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt

Operasjonslederen gikk ut med følgende oppfordring til dem som la ut meldingene:— Vi oppforderer vedkommende som har lagt ut denne bombetrusselen til å melde seg med det samme. Det vil være det beste for han eller henne. Det er formildende hvis vedkommmende melder seg før vi tar vedkommende, sier Klausen.

LES OGSÅ: 23-åring innrømmer bombetrussel mot Vennesla videregående

- Så dere tror ikke på trusselen?

— Nei, de Jodel-meldingene er "ulv, ulv", de er bare guttestreker, sier Klausen.

Bombetrusselen

- Vil skolen bli gjennomsøkt?

LES OGSÅ: 15-åring tatt etter bombetrussel mot Sandens

— De operative tiltakene politiet gjennomfører informerer vi ikke om, men akkurat nå er det ikke noe vi gjør, sa Klausen onsdag ettermiddag.

Han opplyste at politiet ikke plasserte sine folk på skolen.

— Men skolen er informert om om forholdet, sier Klausen.

To meldinger

Det ble sendt ut to meldinger på Jodel onsdag som sa at en bombe skal gå av torsdag morgen klokka 08.15 på Setesdal videregåande skule i Evje og Hornnes.

LES OGSÅ: Kripos inngår tettere samarbeid med Jodel

Melding nummer to ble sendt ut 20 minutter etter den første.

Assisterende rektor og avdelingsleder ved Hornnes, Dagfinn Brokka Rike, bekreftet at skolen fikk beskjed om truslene.

— Vi har kontakt med politiet, og venter nå på beskjed om hvordan vi skal forholde oss til dette. Vi har systemet klart for hvordan ansatte og elever skal varsles, sier Brokka Rike, som bekrefter at han har sett meldingene.

Lokalt politi

Lensmann Sigurd Langeid

Sigurd Langeid, driftsenhetsleder i Setesdal og lensmann i Bygland, bekreftet onsdag ettermiddag at politiet lokalt hadde kontakt med skolen, og at de regnet med at etterforskningen i løpet av kort tid vil avklare hvem som hadde sendt ut meldingene på Jodel.— Så har vi varslet skolen om at vi vil komme tilbake til dem med nødvendig informasjon i kveld, sier Sigurd Langeid som bekreftet at politiet ikke så behov for å undersøke skolen nærmere etter at truslene kom.

Bor på skolen

Elevrådsleder Anna Celine Foss Stray ved Setesdal videregåande skule i Evje og Hornnes er blant de 40-50 elevene som bor på internatet ved skolen.

Elevrådsleder Anna Celine Foss Stray ved Setesdal videregåande skule i Evje og Hornnes.

— Vi er på internatet ved skolen nå. Selvfølgelig er det skummelt når vi er så nærme. Sannsynlig er truslene bare tull. Men likevel - vi som bor her har blannede følelser i forhold til dette. De fleste tror jo det er tull. Men noen er også redde. Vi bor på skolens område. Hvis det skulle være noe i dette, så går det ut over oss, forteller hun.

Tror de er anonyme

Elevrådslederen har hatt kontakt med assisterende rektor etter at truslene kom.

— Hva tenker du om fenomenet Jodel, det er mange elever som er tatt etter at de har truet skolene sine?

— Det er skummelt at noen kan sitte hjemme og sende ut slike meldinger og tro de anonyme. Det er en veldig alvorlig ting de gjør. At de ikke tenker over konsekvensene, at dette faktisk berører mange. Og at det selvfølgelig også vil få store følger for dem selv når de blir tatt, sier Foss Stray.