Robert Hauge (t.h) var Mons Ivar Mjeldes soleklare førstevalg da sistnevnte ble ansatt som hovedtrener i 2012. Foto: Torstein Øen

Fædrelandsvennen har fått bekreftet at Hauge har vært i samtaler med Brann om assistenttrenerstillingen.

Torsdag meldte TV 2 at Hauge er aktuell som sportssjef i Brann. Det er ikke riktig. Han er i stedet aktuell for jobben som Rikard Norlings høyre hånd.

— Jeg kommenterer ingenting rundt Brann. Jeg er ansatt i Start og forholder meg til det, sier Hauge til Fædrelandsvennen.

Han sier at han «i utgangspunktet» er tilbake i Kristiansand på nyåret, når Start drar i gang oppkjøringen før 2015-sesongen.

Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal sier at Start ikke er overrasket over saken som lekket ut torsdag. Han vil samtidig verken avkrefte eller bekrefte at Hauge har signalisert at han ønsker seg «hjem» til vestlandet.

— Det jeg kan si er at Robert er under kontrakt med oss, og det forholder vi oss til. Samtidig vil jeg understreke at både jeg og Starts styre har full tillit til Robert, sier Bransdal.

Ansetter ikke nå

Han innrømmer samtidig at han skjønner dersom Hauge har oppfattet det å være vekke fra familien som tøft. Hauges kone og barn har flyttet tilbake til Bergen og Mjeldes høyre hånd har pendlet til hjembyen og vært borte fra Start-miljøet deler av uka.

— Jeg skjønner at det kan være utfordrende, sier Bransdal.

I Brann legger de ikke skjul på at Hauge er en mann de har snakket med.

— Robert Hauge er bergenser, han har lang fartstid i Brann og er en respektert fagmann. Vi har hatt kontakt med ham helt siden han dro til Start. Vi er også kjent med at familien hans er flyttet tilbake til Bergen, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

Han avviser samtidig at en ansettelse er på trappene med det første:

— Nå er vi midt i en evaluering, og det vil ikke bli gjennomført tiltak verken innenfor avdeling sport eller i andre deler av klubben før evalueringen er gjennomført og en handlingsplan vedtatt av styret. Om noen konkluderer med at Robert er på vei tilbake til Brann i den ene eller andre rollen, så får det stå for deres regning.

Brann- ansatt i 14 år

Hauge har vært i flere møter med Brann- ledelsen.

Hauge har lang fartstid i Brann fra tidligere, som assistenttrener, rekruttlagstrener, analyseansvarlig og juniortrener. Han hadde også roller i Brann da Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord var hovedtrenere.

Det var før jul i 2008, da Nilsen var sjef, at Hauge ble fjernet fra A- lagets trenerteam.

Hauge var ansatt i Brann så tidlig som i 1997. I 2011 dro han til Kristiansand for igjen å jobbe med Mons Ivar Mjelde.

Både Hauge og hovedtrener Mjelde har ett år igjen av kontraktene sine med Start.

To av årets Brann-assistenter Hassan El Fakiri og Tomi Markovski fikk ikke forlenget sine avtaler med klubben.