Fædrelandsvennen fortalte tirsdag om fastlegen som har vært utsatt for en klagestorm over lang tid. Både kolleger ved legesenteret, fylkeslegen, pasienter, sykepleiere og ansatte i Kristiansand kommunes hjemmetjeneste har kritisert henne.

Hun har mistet jobben ved legesenteret, og legehjemmelen hennes er overført til en annen lege. Statens helsetilsyn vurderer nå om hun skal miste autorisasjonen som lege.

Mistet jobben

— Hvis ikke hun hadde avsluttet jobben ved legesenteret, ville vi vurdert å frata henne avtalehjemmelen med bakgrunn i alle avviksmeldingene vi har registrert, sier Dehli.

Saken har også vist at det er for dårlige rutiner på avviksmeldinger og klageordninger mellom fastlegene og kommunen.

Ikke godt nok

— Avvikssystemet vårt med fastlegene som har kommunal avtalehjemmel er ikke godt nok. Folk vet ikke hvem de skal klage til, og vi har heller ikke gode nok rutiner for behandling av klager og avviksmeldinger, sier helse- og sosialdirektør Wenche P. Dehli.

I høst har det vært to møter mellom fastlegene og kommunen med dette på dagsorden. I oktober ansatte kommunen en person i full stilling som skal sørge for å få på beina et system som fungerer for hele helse- og sosialsektoren.