Det betyr at Planeten Pluto lekeland ikke får holde åpent på søndager.

— Jeg synes det er så klinkende klart. Formålet var at dette skulle være et supplement mens man handler, derfor kunne det tillates. Åpner vi for søndagsåpent, blir det en egen enhet, en egen tjenesteyting på senteret, uttalte Eirik Dåstøl Langeland (Ap) i byutviklingsstyret torsdag.

Sist høst ga de midlertidig dispensasjon for lekelandet fram til sommeren i år. Men så ble det kjent at lekelandet holder søndagsåpent.Sørlandssenteret mente det ikke gikk klart fram av det opprinnelige vedtaket at lekelandet ble underlagt normal åpningstid, mandag til lørdag.

— De prøver seg

— Dette er en fiffig måte å lese vedtak på. De prøver seg. Vårt vedtak er tydelig og klart: Når butikkene er stengt, er lekelandet stengt, påpekte Mette Gundersen (Ap).

Eierne frykter i verste fall at de må legge ned, og at arbeidsplasser går tapt. Søndagen utgjorde 17,8 prosent av totalomsetningen til lekelandet i 2013, det vil si 800.000 av 4,5 millioner kroner.

De har signalisert at de akter å holde søndagsåpent til Fylkesmannen har avgjort klagen. Dit sendes saken nå.— På Stortinget er det flertall for søndagsåpne butikker, med Frp, Høyre og Venstre. Da vil jeg tro at lekeland automatisk følger med, sa Stian Storbukås (Frp), den eneste som imøtekom klagen.