BYKLE: — Slik kan vi som utbygger lage en presentasjon av byggingen til seinere bruk. Men vi gjør det også for at allmennheten skal kunne følge med, om de ønsker det, sier kraftverksdirektør Reidar Ove Mork i Otra Kraft DA til Fædrelandsvennen.

DOKUMENTERER: I lia på den andre siden av Sarvsjuvet i Bykle bak kraftverksdirektør Reidar Ove Mork står webkameraet som hver time tar bilde av byggevirksomheten ved den 50 meter høye betongdemningen. Foto: Johs. Bjørkeli

Han viser til hjemmesiden www.otrakraft.no der bildene legges ut og forteller om det som skal vokse til den 50 meter høye og 150 meter lange betongdemningen.Når vannet fra alle overføringstunnelene strømmer på en gang i mai 2014, er det blitt en ny, nær 50 meter dyp innsjø ved riksvei 9 ved Bykle sentrum.

— Er dere i rute med kraftutbyggingen i Bykle og Valle til om lag 900 millioner kroner?

— Vi har ikke hatt problemer med dårlig fjell, bortsett fra noe sprakefjell i en tidlig fase i Bjørnarådalen. Den største utfordringen i vinter har vært kulda, men til gjengjeld har vi hatt lite snø. Så vi er i rute, ja, sier kraftverksdirektør Mork om storutbyggingen som vil øke kraftproduksjonen i Otravassdraget med 175 GWh, tilsvarende strømforbruket til 9000 eneboliger.