Oppgitt: Miljøarbeider Espen Halvorsen er oppgitt over at noen stjeler fra biblioteket. - Vi låner ut ting gratis. Det er utrolig synd at noen skal stjele fra oss. Torsdag oppdaget han at det manglet en pc fra ungdomsavdelingen i biblioteket. Foto: Ingrid Michalsen

KRISTIANSAND: — Jeg synes det er utrolig synd at noen stjeler fra et bibliotek. Ikke minst er det synd for alle ungdommene som bruker pc-ene våre, sier Espen Halvorsen, miljøarbeider ved Kristiansand Folkebibliotek.

Torsdag formiddag merket han at det manglet en pc i bibliotekets ungdomsavdeling i første etasje. Det var en tynn klient som ble stjålet, altså en pc-skjerm, tastatur og mus, men ingen harddisk.

— De er ikke verdt særlig mye, dessuten er de så og si ubrukelige utenfor bibliotekets vegger, men det handler om prinsippet, sier Halvorsen, som har anmeldt forholdet.

Fanget på video

Biblioteket har flere overvåkingskameraer, og i en av videoene som er overlevert politiet, ser man at en mannsperson spaserer ut fra biblioteket med en påfallende stor bul under jakka.

— Vi antar at det skal være mulig å få identifisert gjerningsmannen gjennom denne overvåkingsvideoen, sier Petter Sandell i Agder politidistrikt, som er etterforskningsleder på saken.

I videoen ser det ut til at gjerningsmannen har en hjelper i mannen som står bakerst i lokalet. Vedkommende ser ut til å forsøke å skjule at den andre hekter av pc-en.

— Jeg gjorde samme tanker selv da jeg så videoen, at dette var en medhjelper, men vi ingenting sikkert ennå, opplyser Sandell.

Ikke første gang

Ifølge Espen Halvorsen er det langt fra første gangen de opplever tyverier på biblioteket.

— Det har heldigvis blitt mindre av det, men det var ganske ille en periode. Det var til og med en som forsøkte å stjele med seg min stasjonære pc ut her ifra. Han fikk kalde føtter da han skulle passere skranken, så han gjemte den ved noen hyller. Planen var trolig å komme tilbake og hente den, men han ble oppdaget av overvåkingskameraene våre og senere dømt for forholdet, sier Halvorsen.

Da Halvorsen ble ansatt i stillingen som miljøarbeider ved biblioteket for halvannet år siden, var det mye trøbbel og bråk i ungdomsavdelingen.

— Det var en del trusler og tilløp til vold, men dette har heldigvis roet seg betraktelig. De som kommer her nå, er veldig ålreit ungdom, sier Halvorsen.