KRISTIANSAND: Voldsepisoden fant sted ved Coop Mega i Vestre Strandgate natt til søndag 7. oktober i fjor. 18-åringen skulle ta bussen hjem fra holdeplassen utenfor butikken, da han oppdaget at han var gått tom for snus.

Han gikk bort til en gjeng som stod på holdeplassen og spurte om de kunne hjelpe ham. Deretter gikk han til den andre enden av holdeplassen, ved gjerdet til parkeringsplassen bak butikken. Kort tid etter kom personene han hadde snakket med bort til ham. Den ene spurte om han var «frekk», hvorpå 18-åringen svarte «nei».

Han ble da slått med knyttet hånd i ansiktet.

30 dager i fengsel

Offeret forsøkte så å flykte over gjerdet inn på parkeringsplassen, men ifølge dommen fra Kristiansand tingrett kom en 18-åring fra Kristiansand og en 20-åring fra Vennesla etter ham. Han ble slått to eller tre ganger til i ansiktet med knyttet hånd. Det siste slaget førte til kraftig neseblod.

Som følge av volden fikk mannen skjev neseskillevegg, samt et blått øye.

De to mennene som ble pekt ut som gjerningsmenn ble begge i går dømt til 30 dagers ubetinget fengsel. Retten fant det bevist at venndølen startet det hele, mens 18-åringen fra Kristiansand fulgte opp og slo det slaget som førte til mest skade.

«Klikket»

Venndølen erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen. Han skal ikke ha husket noe fra voldsepisoden. Den andre gjerningsmannen erkjente seg skyldig, men forklarte i retten at fornærmede løp inn i ham. Som en reflekshandling reagerte han med slå vedkommende to ganger. Denne forklaringen festet ikke retten lit til.

Den 20 år gamle venndølen skal dagen etter volden ha uttalt at han ble så irritert på han som spurte om snus, at han bare «hadde klikket og slått til ham». Han er tidligere straffet to ganger for vold og narkotikaforbrytelse, mens 20-åringen er tidligere straffet en gang.

«Retten finner at forholdet må anses som begått under særdeles skjerpende omstendigheter. De tiltalte har utøvd vold mot fornærmede uten noen som helst påvist foranledning, og de har vært to om dette», heter det i dommen.