MANDAL: – Det begynte med at to jenter var på leting etter en ball. Vi vet ikke om ballen hadde falt ned fra veien eller om jentene fant den i vannkanten. Den ene jenta ville bruke enn palle med isoporbunn som plattform for å få tak i ballen, forteller politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Maria Møll. Foto: Vegard Nekstad.

Da jenta gikk ut på ”plattformen” løsnet den og hun begynte å drive nedover Mandalselva.– Elva er ganske stri og før hun fikk sukk for seg så var hun i drift, sier Gabrielsen.

Halvtime i vannet

Hendelsen skjedde ved 13.30-tiden og i en halv time satt jenta på flåta før hun ble reddet.

– Hun satt på pallen og dreiv i vannskorpa. Da hun ble reddet var hun fattet og vi mener at hun har opptrådte veldig klokt, sier Gabrielsen.

10-åringen skal ha holdt seg helt i ro, og politiet mener at det er årsaken til at det endte godt.

– Hun hadde ikke de beste oddsene, sier Gabrielsen.

Reddet av forbipasserende

Joakim Jeger Hansen fra Marnardal var svært snarrådig da han oppdaget dramaet som utspant seg ved elva. Ifølge Lindesnes Avis tok han mot til seg, og fikk ordnet en båt.

— Min far kom kjørende over broa i Holum. Han så jentungen som satt på en slags europalle med en isoporbit som dreiv nedover elva. Hun satt nesten i elva, for pallen fløt ikke så godt, forklarer Jeger Hansen.

— Jeg kom kjørende bak min far og hadde kikkert i bilen, og jeg så jenta som fløt nedover. Jeg kastet meg da i bilen, kom fikk tak i en båt som lå på land, fikk den ut i vannet og fikk padlet ut til henne sammen med en ambulansesjåfør. Vi fikk roet henne ned, men hun holdt på å tippe flere ganger før vi fikk kontakt med henne. Hun var kjempeflink, forteller Jeger Hansen.

Jenta skal ha vært synlig redd. Vel på land ble hun kjørt hjem til foreldrene, som bor like ved broa på Holum.