ÅSERAL: — Jeg vet det er dårlig råd i Norge. Familier og kommuner må spare overalt, og derfor vil vi nå tilby en helg i Bortelid helt gratis, opplyser Satu Koski ved Åseral hytteservice til fvn.no.

Koski kom på ideen da de kjørte tilbud på overnatting på hytter, men fremdeles fikk tilbakemelding fra folk som ikke hadde råd.

— For mange virker kanskje dette helt vanvittig og vanskelig å tro, men det er realiteten også for mange sørlendinger som jeg har snakket med, sier hun.

Ifølge henne har flere av disse aldri fått oppleve å stå på ski i fjellet.

— Det hadde vært himla moro å få fatt på noen av dem, og tilby dem en gratis weekend på fjellet, forteller hun.

I tillegg til gratis overnatting vil de som blir valgt ut også få et gratis dagskort og utlån av ski til de som trenger det. Dersom alt går etter planene vil dato for turen være en gang i desember.

— Vi ønsker at de skal få oppleve plassen her når det er snø, og er det ikke kommet snø til desember så vil utsette det til det kommer snø her. Det eneste tidsrommet som ikke er aktuelt er midt i høysesongen, sier Koski.

Selv om hovedmålet er å få tak i folk som er for fattige til å kunne reise på hytteferie, vil også andre folk ha en mulighet til å sikre seg gratis weekend i Åseral.

— Det kan jo hende at noen skriver en så god og fantasifull søknad at vi mener at de fortjener en tur, forteller hun.

I alt skal de gi bort 15 weekendpakker for 1-6 personer gratis. Dermed kan det bli så mye som 90 personer som får oppleve en skihelg gratis.

— Og vi er ikke så veldig strikte på antallet, dersom det er noen med en god grunn som søker som kanskje er åtte personer vil vi prøve å ordne det til, forklarer Koski.

Interesserte kan ta kontakt med Åseral hytteservice.