KRISTIANSAND: De kaller det "de gode gjerningers dag", Randesund menighet. Kort går det ut på at menighetens medlemmer bruker noen timer i dag på å hjelpe den som trenger det mest.

— Det er første gangen vi gjør dette, så i år fikk vi ikke mer enn fire oppdrag, men til neste år kommer det kanskje hundre, og da må vi nok prioritere. Vi vil jo gjerne hjelpe dem som trenger det mest, sier diakon Gro Line Gaudestad.

Hun rydder veden klar for vinteren i en hage på Søm. Målet er å bruke noen timer for andre, så ha det sosialt etterpå.

— Det er jo veldig ok å være snill, men det er jo ikke derfor vi gjør dette. Vi gjør det for å hjelpe, og det gjør vi med stor glede og frimodighet, sier ektemannen Odd Gaudestad.

På Randesund omsorgssenter er enhetsleder Mette Moe Olsen strålende glad. Nå begynner den ti år gamle rosafargen på veggene i dagligstuen å forsvinne under to lag med lys interiørmaling.

— I disse trange kommunale tider, er det veldig fint med hjelp fra frivillige. Vi vil jo gjernne at det skal være hjemmekoselig her. Og nå begynte vi å bli lei de rosa veggene, sier Olsen.

Før malergjengen fra Randesund menighet kaster seg inn i en meningsutveksling om salmiakk og heftgrunn.

— Det er jo ikke for pengene, det her, sier menighetsmedlem Terje Skoge, mens han ruller i vei.

På gangen utenfor dagligstuen venter fire av beboerne spent på resultatet.

— Vi håper vi kan bruke stuen igjen allerede på mandag, sier enhetsleder Olsen.

RYDDER I HAGEN: Diakon Gro Line Gaudestad triller ved ut fra en mørk kjeller til en mer tilgjengelig lagringsplass. Sammen med tre andre fra menigheten, ordner de hagen for en eldre mann.