Både varaordfører Tor Audun Danielsen (V) og Arbeiderpartiets gruppeleder Åshild Martinussen, som i fjor selv kjøpte sentrumsgård til legepraksisen sin, synes Tomassens oppkjøp er uproblematisk. De berømmer ordføreren for at han på forhånd informerte gruppelederne i bystyret om kjøpet som var på gang. BETENKT.

Imidlertid er det andre i opposisjonen som er mer skeptiske. — Jeg er betenkt, sier Leif Vagle (Ap), og minner om at Arne Thomassen sa han ville trappe ned investorvirksomheten da han ble ordfører for fire år siden. Vagle finner det derfor noe merkelig at ordføreren nå foretar nye oppkjøp. Selv anser han Esso-tomten å være en av indrefiletene i Lillesand sentrum. - Thomassen kjøper eiendom i en periode da vi er i ferd med å gjøre noen av de største omveltningen i byen vår noensinne, sier Vagle, og viser til ny byplan, bydesign, samt forslag til utbygging både på Langbrygga og Dypvannkaia.- Jeg skulle gjerne visst hvilke planer Thomassen og de øvrige investorene har for eiendommen, sier Vagle. REAGERER.

SVs Nils Justvik reagerte også da han så at ordføreren har sikret seg enda en eiendom i sentrum. - Høyre styrer byen etter brakvalget i høst. At to av byens fremste folkevalgte kjøper eiendom kan derfor være uheldig. Noen i partigruppen bør råde ordføreren til å ligge lavt når det gjelder nye oppkjøp, sier Justvik, og mener bystyret må vurdere ordførerens habilitet før politikerne starter detaljplanleggingen i sentrum.