VENNESLA: — Vi har i dag fått bekreftet at fire personer er smittet av svineinfluensa. I tillegg er det tatt sju-åtte prøver i går kveld som vi ennå ikke har fått svar på, opplyser kommuneoverlege i Vennesla, Stein Stokke, til fvn.no.

Antallet kan øke

Det var Vennesla Tidende på nett som først meldte at to personer fra bygda var smittet av det mye omtalte viruset etter ferieturen til Kypros. Nå viser det seg altså at ytterligere to personer er bekreftet smittet. Kommuneoverlegen blir ikke overrasket om tallet vil stige ytterligere.

— Det kan komme flere tilfeller de neste dagene. Derfor er det viktig for oss å gå ut med denne informasjonen. Vi ønsker nemlig å opprettholde det normale tilbudet ved legevakten. Derfor må folk som tror de kan være smittet, ta kontakt med oss før de kommer ned, oppfordrer Stokke.

Charterfly fra Kjevik Ifølge kommuneoverlegen skal vennegjengen ha fløyet fram og tilbake til Kypros med et charterfly fra Kjevik. Ungdommene skal ha begynte å få symptomer på influensa mens de ennå var på Kypros. Stokke opplyser at reiseoperatøren på Kypros nå vil vurdere å sende infiserte pasienter hjem i egne fly dersom svineinfluensa blir påvist allerede på feriestedet.

— Dette kan ikke vi påvirke, men jeg vet at det jobbes med en slik løsning på Kypros, sier Stokke.

- Normalt influensasyk Kommuneoverlegen opplyser at allmenntilstanden til de smittede venndølene skal være forholdsvis god.

— Det dreier seg om unge, friske mennesker. De føler seg bare normalt influensasyk, og er litt forkjølte, sier Stokke.

For å hindre at andre pasienter ved legesenteret i Vennesla kommer i kontakt med pasienter som er smittet av svineinfluensa, har kontoret tatt i bruk et eget behandlingsrom. Dette er kommunelegens kontor som har egen inngang.

— Her blir de behandlet på vanlig måte, og kommer da ikke i kontakt med andre pasienter. Men for å sikre at dette går riktig for seg, er det viktig at folk med influensasymptomer tar kontakt med oss før de kommer, gjentar han.

Ingen flere tilfeller i Kristiansand I går kunne smittevernlegen i Kristiansand fortelle at ti personer så langt er meldt smittet av svineinfluensa i Kristiansand. Dette tallet har ikke steget ytterligere tirsdag.

— Det er ikke oppdaget ytterligere tilfeller av svineinfluensa. Fra og med i dag vil også meldingsrutinene bli lagt om. Det betyr at tilfeller av svineinfluensa blir meldt inn via det ordinære meldingssystemet. Dermed vil det være mikrobiologisk avdeling ved sykehuset som har den ajourførte oversikten, sier Haarr.

* Har du tips i saken, kontakt oss på tips@fvn.no eller send sms til 03811.