KRISTIANSAND: Flere av våre lesere kontaktet i går fvn.no og fortalte om diesel-utslipp i Otra mellom Gamle Lundsbroa og Oddernesbroa. Naboer kontaktet dessuten brannvesenet, som rykket ut og sjekket tilstanden.

– Vi diskuterte om det kan være en gammel oljetank som ligger nedgravd. Det kan ligge noen diesel-rester som er blitt skylt ut. Å finne den tanken er ikke lett, sier brannmester Tor Anders Brøvig i Kristiansandsregionen brann og redning, sa fvn.no i går kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Anne Smith Lorentz. Siden i går kveld har Brøvig sjekket gamle arkiver og snakket med offentlige bygg i området, men foreløpig er det uklart hvor utslippet stammer fra. Han vil nå vurdere å ta saken opp med miljøvernavdelingen i Kristiansand kommune.

Lite diesel igjen

Da brannmesteren var på inspeksjon var elva dekket i regnbuens farger. I formiddag var Brøvig tilbake ved Otra og kunne da konstatere at det var mindre diesel-film på vannet ikke var like kraftig som i går.

– Jeg var akkurat nede for å sjekke, og det har avtatt veldig, sier Brøvig i formiddag.

Frustrerte båteiere

Båteier Tor Peersen var i går ettermiddag ved båten sin i Otra for å sjekke diesel-sølet. Han forteller at gårsdagens utslipp i elva er på langt fra enestående.

– Sånn har det vært i mange år og vi er rimelig lei av det. Båtene blir fryktelig skitne, sier Peersen.

– Hva synes du om jobben kommunen gjør med elva?

– Gjør kommunen noe? Jeg har ikke sett noe, sier Peersen.

Fvn.no var i kontakt med Kristiansand kommune torsdag formiddag, men de hadde ikke kjennskap til utslippet.

Tor Peersen forteller at det ikke er første gang at diesel-film har blitt liggende i Otra. Foto: Anne Smith Lorentz.

Brannmester Tor Anders Brøvig lukter på dieselen i vannet.