BODØ: I sommer kom drømmen om en tur til Sørlandet en pilot i flyselskapet for øret, og tanken ble brakt videre til styret i Widerøes pilotforening.

– Det var styret i Widerøes pilotforening som tok initiativ overfor oss for å få til en dugnad slik at vi kunne gi kreftsyke barn et avbrekk fra hverdagen, forteller informasjonssjef Siw Sandvik i Widerøe, til fvn.no.

Flyselskapet sa seg villig til å låne ut et fly, StatoilHydro delte ut drivstoff, Bussen Trafikkselskap lånte ut buss og flere andre samarbeidspartnere kastet seg på.

Barnet som ønsket seg til Dyreparken kunne på grunn av infeksjon ikke reise i sommer, men lørdag går et Widerøe-fly direkte fra Bodø til Kristiansand. Barnas foreldre er svært glade for muligheten som nå åpner seg.

– Skal en familie på fem reise fra Bodø til Kristiansand på flexi-billett koster det over 30.000 kroner. Å reise på billigbillett går ikke an, ettersom det kan hende at man må dra på sykehuset på kort varsel, sier forteller Kari Vassbotn, som selv har en datter som skal delta på turen.

Muligheten familiene med kreftrammede barn har for å ta ferie er begrensede.

– Når et barn blir rammet av kreft rammes hele familien. Foreldrene og barnet må være borte i lange perioder og hverdagen blir revet opp, forteller Vassbotn, og sier videre at det blir svært vanskelig å planlegge ferier.

Hun er derfor svært glad for at barna får en drømmedag i Kristiansand lørdag.

Prisen for å chartre et fly fra Bodø til Kristiansand inkludert drivstoff ligger på rundt 80.000 kroner, hvorav halvparten er utgiftene til drivstoff.