KRISTIANSAND: Det var like etter 16.30 lørdag ettermiddag at politiet fikk melding om at en kvinne var blitt frastjålet vesken av en yngre, ukjent mann.

LES OGSÅ: Eldre kvinne ranet i Kristiansand

Vitner skal ha observert en mann som var brun i huden, med en grønn og hvitstripet hettegenser på seg. Han skal ha hatt hetten over hodet da ranet skjedde og gul caps på seg da ranet skjedde.

Kjente igjen klær

Etter ranet skal mannen ha forsvunnet på sykkel. Tre dager etter ranet, tirsdag 23. september, ble mannen pågrepet. Da han ble hentet av politiet var han ikledd nettopp en grønn og hvitstripet hettegenser og gul caps.

Til politiet har mannen opplyst at det var hans klær og at han ikke hadde lånt de bort til andre. Kvinnen som ble ranet skal ha blitt vist mannens klær og sagt med sikkerhet at det var ransmannens klær.

Fant ransutbyttet

Før pågripelsen fant politiet vesken til ransofferet og veskeinnholdet ved en adresse på Grim. Der ble de fortalt at mannen som nå er siktet for grovt ran hadde hatt med seg vesken.

23-åringen ble også siktet for flere andre forhold, men disse forholdene kunne mannen ikke knyttes til. Retten mente imidlertid at de hadde nok på mannen til å varetektsfengsle mannen og begrunnet det med mulig undragelsesfare.

Mannen kom søkte asyl i Norge i fjor og kom til Kristiansand for litt over en måned siden. Ettersom mannen ikke har noen tilknytning til byen fant sommeren det nærliggende at en løslatelse kunne føre til at mannen rømte fra byen og landet.

Tingretten kom fram til at fire ukers varetektsfengsling ikke er et uforholdsmessig inngrep mot mannen.