KRISTIANSAND: I løpet av de siste to ukene har bilder av postbud Anita Byklum fosset over avisannonser, internettkampanjer og tv-reklamer, over det ganske land, over den ganske verden, for den saks skyld.

Med bulder og brak startet Posten Norge sin store kampanje med ny logo og strategi for fremtiden tidlig i september. Og aller fremst står Anita Byklum fra Vågsbygd postkontor. Og klikker du deg inn på nettsiden posten.no, er det Anita du først får øye på, på toppen av internettsiden.

Men det er egentlig her hun er, på sin daglige postrunde blant boligene på Fidjemoen og Hellemyr, vinter som vår, aller helst sommer, men i dag mellom høstlige regnbyger.

– Hvordan begynte dette, Anita?

– Det begynte med en reportasje en journalist i den riksdekkende Postavisen lagde om meg fra snøvinteren for halvannen år siden. Like etter ringte de fra Posten og ville ha meg med i en kampanje, og slik havnet jeg i studio for første gang. Så fortsatte det med flere kampanjer, og nå denne store dere har sett nå i september. Den lagde vi på i Filmparken på Jar i Oslo. Moro.

(Anita på postens hjemmeside. FOTO: Posten.no) – Nå er du å se i reklamesnutter på alle tv-kanaler, på internett og alle riksavisene, og Fædrelandsvennen! Hvordan er det å se seg selv på de arenaene?

– Det kommer jo noen bort til meg og har «sett deg på tv», sier Anita. Vi treffer henne ved postkassene mellom regnbygene på Fidjemoen.

– Jeg har to gutter på 8 og 11 år, og de flirer jo av dette. Og så klassekameratene deres, også, da. Jo da, det er noen reaksjoner, men de er bare hyggelige.

– Du tar ikke av?

– He, he! Nei, gjør nok ikke det, smiler Anita.

– Du blir brun av å være postbud!

– Ja, men jeg og mannen min kom hjem fra Mallorca i helga, så denne fargen er derfra. Og så rett på jobb i mandagens voldsomme regnvær. Liker nok sommeren best, ja. Under opptak til en julepostkampanje i sommer måtte jeg dempe ned brunfargen, slik at den passer å sende i november.

– Når kommer uniformene med ny logo?

– Vet ikke nøyaktig, men snart. Det er 20.000 uniformsbrukere i Posten, så det tar vel litt tid.

– Hvor lenge har du jobbet i Posten?

– 15 år. Hadde sommerjobb da jeg var 18 år og russ og syntes jobben var så god at jeg fortsatte siden.

– Og går nå gradvis over i modellyrket?

– Nei, smiler Anita. Det er postbud i Vågsbygd jeg er. Kan du få med at merking av postkassene er veldig viktig; navn, navn og husnummer. Og så liker jeg de kassene med «tusen takk postbud»-lapp på.

Da er det bare å sette på fjernsynet, for snart smiler Anita mot deg i en reklamesnutt fra Posten.