LILLESAND: Arbeidet med den 150 — 200 meter lange omkjøringsveien er godt i gang, men tar tid. Strekningen er delt i tre, og kun på den første delen har veiarbeiderne fått fylt igjen med Leca-stein.

– Vi legger opp Leca og bygger deretter opp med et forsterkningslag. Deretter må dreneringer og stikkrenner ned slik at det ikke blir stående vann på veien, sier seksjonsleder Nils Ragnar Tvedt i Statens vegvesen, til fvn.no.

Ferdig med spreningsarbeidene

Mannskapene fra CJV måtte sprenge bort noe fjell og fjerne en god del masse før byggingen av omkjøringsveien kunne starte. Dette arbeidet er ferdig.

Fredag uttalte Statens vegvesen at veien ville være klar mandag eller tirsdag, men arbeidet tar tid og det er nå helt sikkert at trafikantene som ferdes langs E18 må bruke omkjøringsveien om Birkeland noen dager til.

– Vi har jobbet på stedet hele lørdag, tok noen timers pause natt til søndag og avsluttet klokka 16.30 søndag. Da hadde maskinførerne fått nok timer og det skjer lite fram til mandag morgen, sier Tvedt.

Jobbet maksimalt i helga

Minst tre gravemaskiner og opp mot sju andre kjøretøyer har deltatt i arbeidet på stedet. Hviletidsbegrensninger gjør at arbeiderne ikke kan jobbe mer før mandag morgen.

Siden raset gikk ved E18 forrige lørdag har omkjøringsveien om Birkeland opplevd en massiv trafikkøkning. I løpet av uka har det vært en rekke trafikale uhell og ulykker. I helga har blant annet en mopedfører vært utsatt for en ulykke, mens en buss holdt på å havne på et jorde i går ettermiddag.

– Jeg vil tro at veien er klar i løpet av onsdagen. Jeg tror ikke asfaltering og merking av veien vil være klar før da, men jeg setter et spørsmålstegn ved når veien er klar, avslutter Tvedt.