LILLESAND: — Vi dekker langbord på E 18 mellom Stansefabrikken og Viadukten. Lag, foreninger og kulturliv inviteres til å bli med på kjempefesten. Dette skal bli en gedigen folkefest, sier initiativtaker Kari Beate Østerhus.

Statens vegvesen har allerede gitt kvinnegjengen tillatelse til å holde fest på veien første lørdag etter åpning av nye E 18 til høsten. Planlagt veiåpning er 1. september.

— Fordi det er litt usikkert når motorveien er ferdig kan vi ikke fastsette noen dato. Så alle som vil være med får ta ting på sparket, sier Østerhus.

I går stilte hun på E 18 for å fortelle nyheten. Med nystekt brød, syltetøy, tomater og drikke inntok de sprøe kvinnene en aldri så liten forkost på E 18 ved Stansefabrikken.

— Som du ser har vi med oss verdens korteste langbord, kanskje. Men vi skal sjekke rekorden for lengste langbord og slå den, sier Østerhus.

Hun vil at langebordfesten på den da avdankede europaveien skal bli en fest for hele Lillesand. I tillegg til mat, håper komiteen også på underholdning.

Langbordkomiteen består nå av 11 kvinner. Hittil er det bare holdt ett møte, men nå som veivesenet har gitt klarsignal blir det hyppige planleggingsmøter.