VENNESLA: Klokken 03.30 i natt tok gjerningsmenn seg inn i Perlemor Gullsmedforretning i Vennesla.

— De har tatt seg inn via døra. Inne har de knust noen montere. Vi har foreløpig ingen oversikt over hvor mye som er borte, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Millionverdier stjålet

Daglig leder i Perlemor Gullsmedforretning, Mona Olsen, kan fortelle at innbruddstyvene har gått rett til gullavdelingen.

— De har fått med seg alt gullet i butikken. De har tømt alle gullmontrene, sier Olsen, til fvn.no.

Gullsmedforretningen har fem montere med gull, og det er disse som har blitt tømt under nattens innbrudd. I tillegg har gjerningspersonene brutt opp et skap som inneholdt utstillingsbrett med ringer. I tillegg til ringene er det stjålet både smykker, perler og diamanter.

— Det er snakk om millionverdier, bekrefter Olsen.

Hun og mannen ble oppringt av Securitas klokken 03.50, 20 minutter etter at alarmen hadde gått.

— Da vi kom på stedet var det glass utover gulvene i butikken, forteller Olsen.

Hun og mannen har i natt ryddet butikken. Dermed holder de åpent som vanlig i dag. I formiddag fører Olsen liste over alt det som ble stjålet under innbruddet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen overvåkning

Innbruddstyvene har brutt opp låsen på hoveddøren i gullsmedbutikken. Innbruddet har dermed tilsynelatende ikke mye til felles med sjokkbrekket mot Gullsmed Egil Berglihn i Gyldenløves gate i Kristiansand, natt til lørdag forrige uke.

Politiets krimteknikere har allerede gjort seg ferdig med sine åstedsundersøkelser i Vennesla.

— Det er for tidlig å si hva de har kommet frem til, sier Solås.

Det er ingen videoovervåkning i gullsmedforretningen.

Vennesla lennsmannskontor står for den videre etterforskningen av saken. Politiet ber vitner som kan ha sett eller hørt noe mistenkelig i natt om å ta kontakt med politiet på telefon 02800. fvn.no følger saken