KRISTIANSAND: Mennene, som er 28 og 41 år, var i ferd med å kjøre inn på Superspeed for å ta ferja over til Hirtshals da de ble stoppet av Tollvesenet like før klokken 08 mandag.

Tollerne mistenkte i utgangspunktet at bilen var stjålet, men det viste seg at mennene hadde brukt sine kunstneriske ferdigheter etter at bilen deres var blitt avskiltet.

— Kjennetegnet var laget i papp, og de hadde skrevet nummeret med tusj. Bilen var blitt avskiltet, men det hindret dem ikke fra å kjøre videre, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Så hjemmelaget ut

Skiltet var imidlertid så dårlig laget at tollerne ikke hadde problemer med å avsløre litauerne.

— Vi så rimelig kjapt at skiltet var hjemmelaget. I tillegg ble det funnet en del varer i bilen som man mistenker er tyvegods, sier kontorsjef ved Kristiansand regiontollsted, Helge Breilid, til fvn.no.

Tollerne tilkalte politiet, som pågrep de to litauerne. De sitter for tiden i arresten ved Kristiansand politistasjon.

Bilen ble tatt med inn for nærmere undersøkelser. I kjøretøyet ble det funnet alt fra matvarer til dyre briller, bilpleieprodukter, sko, smykker og et par sykler.

Tyveriraid

Politiet tror godset stammer fra tyveriraid som mennene har gjennomført i Norge.

— Vi mener dette er tyvegods, og at det er av ganske stor verdi. Vi har avhørt den ene av mennene, men det vil ta litt tid å få avhørt den andre siden vi må ha tolk, sier politioverbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

Mennene er siktet for å være i besittelse av tyvegods, samt å kjøre med en uregistrert bil. Etter det fvn.no forstår, skal den ene av mennene ha jobbet som bygningsarbeider i Aust-Agder de siste åtte månedene.

Avskiltet på stedet

Det er foreløpig uklart om bilen tilhører en av mennene, eller om de har lånt den. Den er ikke meldt stjålet. Bilen ble stoppet på Brokelandsheia i Gjerstad natt til torsdag i forrige uke, hvor den ble avskiltet på stedet etter begjæring fra svensk politi.

— De har tegnet streker på skiltet for å få det til å se ekte ut, men man ser lett at det er hjemmelaget, kommenterer Geir Hansen.

Mennene vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling onsdag.