KRISTIANSAND: Det særdeles spesielle tyveriet skjedde fredag i forrige uke da bilen skulle kjøres ut av lokalet til BMW-forhandleren i Sørlandsparken. For å få millionbilen ut av butikken, måtte en annen bil flyttes. På rekordtid slo polakkene til, og stakk av med bilen.

— Tyveriet er gjennomført på en måte som er så frekk at man nesten ikke kan tro det. Det er ingen som kan kritiseres for det som skjedde, og det er all grunn til å advare våre kolleger i bilbransjen, sier daglig leder av Bavaria, Jarl Rikard Dalen, til fvn.no.

Pågrepet Politiet ble umiddelbart varslet om tyveriet, og etterlysning av bilen ble sendt ut til aktuelle politidistrikt. Politiet sikret seg også video av tyveriet fra overvåkningskamera i butikken.

Et vitne observerte bilen på Brokelandsheia, og på i Telemark ble bilen registrert i bomstasjon. Dermed ble det lokale politiet kalt ut for søk og pågripelse. Klokken 20.48 ble bilen stoppet i Sannidal, og to polakker ble pågrepet og kjørt til arresten i Kristiansand.

— Begge nektet for tyveriet, og opplyste at de hadde vært i Kristiansand for å hente en bil på lovlig måte. Det ble gitt lite troverdige forklaringer fra begge to, opplyser etterforskningsleder i Kristiansand, Geir Hansen.

Etterlyst Ved nærmere undersøkelse viste det seg også at den ene polakken var etterlyst for tilsvarende biltyveri ett annet sted i landet.

— Samtidig har det kommet til rette en bil som var bortsatt i Sørlandsparken. Bilen ble lånt ut til prøvekjøring et stede på Østlandet, og politiet mistenker at de to polakkene har kjørt til Sørlandet i denne bilen. Vi forsøker nå å sjekke om bilforhandleren hadde registrert navn på låntakeren, og om disse opplysningene er falske, sier Hansen.

De to pågrepne polakkene er henholdsvis 27 og 26 år gamle.