LILLESAND: Fortsatt er kvinneliket en stor gåte for politiet. Søk i Kripos sitt nasjonale register over savnede personer har ikke gitt noe resultat, og nå har politiet fått negativ tilbakemelding fra Sverige og Danmark.

— Politiet i Sverige og Danmark har ikke noen savnede personer som passer til beskrivelsen, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, til fvn.no.

Mer detaljert beskrivelse

Han opplyser at Kripos vil sende informasjon om kvinnen til andre land i nærheten, deriblant England, i håp om å få en løsning på mysteriet.

— Jeg vet ikke hvilke land som informasjonen sendes til, men kvinnen blir nå sjekket opp mot andre lands savnetregister, sier Nygård.

Politiet ønsker tips i likfunn-saken

Disse tre er sjekket ut av likfunn-saken

Kvinnelik fortsatt et stort mysterium

Identiteten fortsatt ukjent

Død kvinne funnet i sjøen

Tidligere har politiet vært svært sparsommelige med en beskrivelse av liket, som ble funnet i sjøen utenfor Kalvøya for snart fem uker siden. Nå går imidlertid lensmann Nygård for første gang ut med mer detaljert informasjon om kvinnen.

Men liket var preget av å ha ligget lenge i sjøen, og politiet er derfor usikre på flere forhold.

— Alderen er vi noe usikre på, men hun var trolig mellom 25 og 50 år. Hun var lys eller hvit i huden, men også her er det noe usikkerhet. Vi klarer ikke å fastslå etnisiteten. Kvinnen var mellom 1,65 og 1,70 meter høy, og antagelig mellom 90 og 100 kilo, sier Nygård.

- Ikke utsatt for vold

Den foreløpige obduksjonsrapporten, som ble klar uken etter likfunnet, viste også at kvinnen muligens hadde ligget nærmere tre måneder i sjøen.

— Hun har ligget i vannet opp mot et par måneder. I alle fall én måned, opplyser lensmannen.

Politiet er usikre på dødsårsaken, men mener at kvinnen ikke er blitt utsatt for vold.

— Vi er ikke sikre på dødsårsaken, men vi har ikke holdepunkter for å tro at noe kriminelt ligger bak. Vi kan likevel ikke utelukke noe, sier Nygård.

Død mann skylt i land

Søndag ettermiddag ble en død mann skylt i land på Karmøy . Politiet i Rogaland har ingen opplysninger om hvem mannen er, men utelukker ikke at det kan være en mann i 50-årene som sist ble sett på danskeferjen fra Hanstholm til Bergen i november.

Politiet i Lillesand har foreløpig ikke sammenlignet sakene, og har heller ingen grunn til å tro at kvinnen stammer fra en båt.

— Vi har ikke fått noen meldinger om savnede personer. Men det er veldig stor bevegelse i forhold til illegal innvandring, og vi utelukker ikke noe, sier lensmannen.