FARSUND: – Nå er det helt inntaksstopp, forteller leder Katrin Johnsen i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Farsund.

Til sammen har Farsundsavdelingen nå 150 katter plassert i fosterhjem og deres eget «kattestue», hvor 35 små og store katter holder til.

Også dyrebeskyttelsen i Kristiansand forteller at kapasiteten er sprengt.

– Det er veldig vanskelig å si nei til dem som ringer inn og har funnet hjemløse katter. Det har vært fryktelig kaldt nå og mange katter går ute og fryser, sier Johnsen.

Hun sier at de forsøker å få dem som finner kattene til å ta seg av dem til dyrebeskyttelsen kan finne et alternativ.

Mens 2009 var et rekordår for dyrebeskyttelsen i Farsund, hvor 150 katter fikk nye hjem, har årets omplassering gått langt tregere. Kun 80 katter har blitt adoptert fra dyrevennene.

– Vi har aldri hatt så mange katter inne hos oss som vi har nå, sier Johnsen.

En katt fra Dyrebeskyttelsen Norge koster 1000 kroner. Selv om det er nok av katter å få tak i gratis, håper Johnsen at dem som kan tenke seg en katt velger en fra dyrebeskyttelsen.

– Da får du en katt som er merket med chip, helsesjekket, vaksinert og sterilisert. Vi tjener ingenting på salg av katter. Det dekker bare utgiftene, sier lederen i Farsund.

Mange av kattene som dyrebeskyttelsen får inn har forskjellige handikap, som følge av en tøff tid som hjemløse. Etter at fvn.no skrev om noen av disse kattene i høst, har imidlertid en del av dem fått nye hjem. Blant annet den trebeinte katten Lillefot.

I videoen nedenfor kan du se høstens videoreportasjen med de handikappede kattene.