FLEKKEFJORD: — Makrellen går jo vanligvis i garn, så dette er jo veldig spesielt. Det forteller den stolte fiskeren Rolf Midtbø.

Makrellen ble tatt på stang utenfor Åna Sira 17. juli i år og veier 2 kilo. Dermed er den forrige rekordholderen i fvn.no sin uhøytidelige konkurranse, Ole Asbjørn Bergstøl, nødt til å se seg slått med knappe 0,25 kilo.

— Jeg var ute og dorget etter laks sammen med svigersønnen min, Ronny Duåas. Plutselig bet det på kroken, og jeg var sikker på at nå satt storfisken på. Men da fisken kom opp i båten viste det seg å være en makrell - og til gjengjeldav den større sorten. Alle kan ta feil, selv de som har fisket i over 40 år, humrer han.

Midtbø har fisket siden begynnelsen av 60-tallet, men har aldri fått en så stor makrell på stang.

— Den var tung å få opp. Jeg fikk ikke sveivet den inn på grunn av en skade i armen, så det måtte svigersønnen min gjøre. Vi fikk en laks på tre kilo etterpå, men den var ikke på langt nær like tung å få opp. Makrellen blir jo ekstra tung siden den trekker så dypt ned, sier rekordfiskeren.

Rekordfangsten er for lengst behørig fortært.

— Vi kokte den i to timer med dill, laubærblad, pepper og salt. Min mor kokte alltid makrellen veldig lenge, og da blir smaker den utrolig godt.

Utfordringen står fortsatt: Har du fått større makrell på kroken i år?

Send oss et bilde på e-post til tips@fvn.no.

Les mer om fangsten til de tidligere rekordholderne Jonas Stiansen (9) og Ole Asbjørn Bergstøl .

Bet på kroken: Midtbø er storfornøyd med den uventede fangsten han tok med stang og toby-sluk. Foto: Privat