KRISTIANSAND/DRAMMEN: — Dessverre har vi ikke fått inn noen tips eller spor de siste ukene, så etterforskningen står på stedet hvil, sier Tor Ingolf Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Ifølge Johansen er det ingenting som tyder på at det er skjedd noe kriminelt, og saken etterforskes som en vanlig forsvinningssak. Nå ønsker politiet nye tips i saken.

— Alle som vet eller har sett noe må melde fra til politiet. Vi er interessert i alle relevante tips, sier Johansen.

Bor i Kristiansand

Den savnede har det siste året bodd og jobbet som kjøkkensjef i Kristiansand. Dagen han forsvant skulle han møtt på jobb på restauranten Makrellen på Fiskebrygga. Nå ønsker familien tips og spor fra sørlendinger som kan ha sett Åsmund.

Selv om politiet har avsluttet letingen etter Åsmund fortsetter familien å gjøre private søk.

— Vi bruker mye tid og krefter på å lete etter Åsmund. De siste dagene har vi hatt private dykkere som har lett i vann og tjern i Drammensområdet uten resultat, sier den savnedes søster, Yun Hilde Kleverud.

Kleverud ble sist sett på Bragernes torg i Drammen klokken 13.45 onsdag 27. mai. 14.30 samme dag ble det registrert en telefonsamtale. Etter det har ikke politiet fått inn spor på verken mobiltelefon eller bankkort. Det er usikkert om Åsmund kom seg på bussen eller toget til Kristiansand som planlagt.

— Vi ser på det som lite sannsynlig at Åsmund har dratt tilbake til Kristiansand, men dersom noen har sett ham på Sørlandet eller under et ferieopphold andre steder i Norge eller utlandet, ønsker vi tips, sier Åsmunds søster, Yun Hilde Kleverud.

Arbeidsvillig

Ifølge kollegaer i Kristiansand er Åsmund en hyggelig og arbeidsvillig gutt. I løpet av året som kjøkkensjef jobbet han mye. Geir Legreid er eier av restauranten hvor Åsmund jobbet som kjøkkensjef i nesten ett år.

— Han er dyktig, arbeidsom og pålitelig. En medarbeider som er godt likt av alle. Det er et stort savn for oss, sier Legreid.

Han hadde en avtale med Åsmund samme kvelden som han forsvant. Da han ikke dukket opp som avtalt forsøkte Legreid å nå ham via telefon samme kveld, og morgenen etter.

— Da han ikke svarte ble jeg bekymret. Det er veldig ulikt han å ikke komme til en avtale.

Siste tips

Et av de få tipsene som har kommet inn etter forsvinningen er fra et ektepar som mener å ha sett noen som ligner Åsmund på en kafé i Strømstad 23. juni. Foreldrene reiste selv til Sverige for å lete etter sønnen, uten resultat.

Mandag formiddag fant politiet i Drammen to døde personer, en i havnebassenget og en i et skogsområde. Ingen av disse var den savnede Åsmund Kleverud.

— Det var noen tøffe timer og minutter, men vi skjønte ganske tidlig at det ikke er Åsmund. Politiet holdt oss hele tiden oppdatert på hva som skjedde, sier den savnedes søster, Yun Hilde Kleverud.

Hun og resten av familien setter stor pris på støtten fra nære og fjerne.

— Vi er veldig takknemlige for engasjementet og støtten vi har fått. Og ønsker flere tips.

Åsmund Kleverud er opprinnelig fra Drammen, men bosatt i Kristiansand. Han har vært savnet siden 27. mai, da han etter et besøk i hjembyen ikke møtte på jobb i Kristiansand. Politiet står uten spor i saken og ønsker nye tips.