Foto: Reidar Kollstad
Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: Hærverk

2132: De som er ansvarlige for oppsynet med kanonmuseet ringte politiet og var bekymret for en stor gjeng unge som hadde samlet seg til fest. De brant bål inne i kanonen, og det var ikke gitt tillatelse til dette.

Politiet sender en patrulje til stedet, og ser at det er 40-50 unge i alderen 16 til 25 år som er samlet til fest. Mens tjenestemennene forteller de unge at de ikke har noe der å gjøre, tar andre i gjengen steiner og kaster dem på politibilen så flere av vinduene blir knust.

Dermed må bilen taues bort.Stemningen er så amper på stedet, at patuljen ber om forsterkninger. Når forsterkningene kommer, har ungdommene samlet seg på bussholdeplassen på Møvik, hvor en taxibuss kommer og henter de fleste. Politiet følger etter taxien, og får med seg at alle går ut på byen i Kristiansand.

— Vi etterforsker hvem som ødela politibilen, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

LYNGDAL: Leker politi

2034: En blå Volvo 850 kjører villmann og leker politi på veien mot Lyngdal. Den har blålys i grillen. En Up-patrulje får stoppet den 29 år gamle mannen fra Kristiansand. De pålegger ham å demontere blålyset og han blir anmeldt for å lekt politi.

ARENDAL: Redde for sønnen

2053: Fra Saltrød i Arendal ringer en bekymrete mor. Sønnen er beruset, har knust vindu og oppført seg truende med kniv mot moren. Politiet reiste ut og tok hånd om ham, og avdekket at han hadde tre kniver på seg. Forholdet vil bli anmeldt, og sønnen er 22 år gammel. Årsaken til aggresjonen er ikke kjent.

KRISTIANSAND: Full mann

2125: Victoria pub melder om problemer med en full mann som ikke ønsket å forlate stedet. Politiet ankommer og bortviser mannen.

VENNESLA: Fikk ølglass i ansiktet

2155 : Ved Rimi Vikeland i Vennesla fikk en person et ølglass i ansiktet. Flere melder fra til politiet og Amk. Politiet og ambulansen finner mannen, som har en rekke kutt i ansiktet. En navngitt mistenkt hadde stukket fra stedet.

GRIMSTAD: Ikke fest

2222: Imenes skytterhus i Grimstad er det et privat arrangment. Men en gjeng med unge kommer uinvitert til stedet, og krever å få være med på festen. Når de ikke får lov, oppstår det krangel og leven, og en politipatrulje blir sendt for å roe ned situasjonen.