KRISTIANSAND: SAS Norge har vært alene om å fly på ruten mellom hovedstaden og Kristiansand de siste årene, men om en drøy måned er det klart for konkurranse i lufta.

Norwegian går av prinsipp ikke ut med tall på enkeltstrekninger, men informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen forteller at forhåndssalget mellom Kristiansand og Oslo er bedre enn tilsvarende nye innenlandsruter tidligere.

Ønske om lave priser

— Vi ser at forsalget er bedre enn forventet. Vi ser jo at det har vært ønske om lavere priser og det slår an, sier Ellingsen til fvn.no.

Da ruten ble presentert var laveste pris 194 kroner, i dag er prisen økt til 216 kroner. Til tross for prisøkningen, ligger ruten under Norwegians prissnitt i Sør-Norge.

— Vi ønsker å gjøre ruta kjente og ha lave priser slik at flest mulig folk skal få prøvd den, sier Ellingsen. Prisen på billetter innenriks på andre strekninger starter på 362 kroner.

Usikkerhet rundt London-rute

Norwegian droppet i fjor høst ruten mellom Kristiansand og London. Ellingsen kan ikke love at ruten kommer tilbake med det aller første.

— Det er vanskelig å spå. Vi ser på rutenettet kontinuerlig og vi må se hva tiden vil vise. Vi vet at det har vært et veldig stort ønske om en innenriksrute, så får vi se på andre eventuelle ruter senere, sier Ellingsen.