KRISTIANSAND: Siden løveungene ble født i sommer har de vært atskilt fra fedrene, men i dag følte Dyreparken at tiden var inne til å slippe mødre og barn sammen med hannene i flokken.

Se videoI forkant av møtet var det knyttet stor spenning rundt hvordan hunnene og hannene ville reagere.

— Løvinnen viste seg da også å være veldig beskyttende overfor de små, og det gikk til tider ganske hett for seg inne i løveburet, heter det i pressemeldingen fra Dyreparken.

Ansatte i Dyreparken overvåket seansen nøye, og hadde mulighet til å gripe inn, men basketaket ble aldri så alvorlig at det ble aktuelt.

— Det ble knuffing og slåssing, men det hadde vi regnet med. Vi ønsket at de skulle orden opp i dette selv om det skulle bli noen harde tak. Hunnenes litt voldsomme reaksjon skyldes deres morsinstinkt og omsorg for ungene. For oss kan det virke ganske brutalt, men for løvene er dette rett og slett en ”familiediskusjon”, sier leder for dyreavdelingen i Dyreparken, Rolf-Arne Ølberg, i pressemeldingen.

Ingen ble skadet i basketakene, og senere lå alle løvene tett sammen og roet seg ned. Ting gikk stadig bedre utover dagen, og under nøye oppsyn fra mødrene fikk Aragorn hilse på ungene.

Foto: Dyreparken