KRISTIANSAND: — Jeg vil vise at i alle fall noen reagerer, sier Maiken Amalie Sveinsdatter Arnesen.

På eget initiativ dro hun denne uken til politiet for å anmelde filmsekvensen «Heiagjeng-jenter skambanket venninne for Youtube-berømmelse», som i flere måneder har vært lett tilgjengelig på VG Nett. Filmen, som ikke er tekstet eller ledsaget av norsk kommentar, viser grov jentevold.

— Da jeg fortalte om anmeldelsen hjemme, sa pappa at han hadde sett den samme filmen på det samme nettstedet i mars. Jeg fant den under «mest sett» 12. november, da jeg skulle se et intervju med vinneren av «Skal vi danse». Når en film ligger ute så lenge på en nettavis, kan det i alle fall ikke være begrunnet med nyhetsverdi. Dette er voldsunderholdning under dekke av å være nyhetsformidling.

Det avviser sjefredaktør i VG Nett, Espen Egil Hansen. Han sier til Fædrelandsvennen at filmkuttet er lagt ut for å omtale et fenomen.

— Hvorfor blir det liggende tilgjengelig i månedsvis?

— Så å si alt av publisert materiale oppbevares og er tilgjengelig på søk. Slik er det vel også i Fædrelandsvennens nettavis.

Espen Egil Hansen vil ikke kommentere politianmeldelsen på annen måte enn dette:

— Hvis jeg får en henvendelse fra politiet, vil jeg forholde meg til det.

Maiken Amalie Sveinsdatter Arnesen synes dette er uansvarlig gjort av VG.

— Slike bilder påvirker barn. Og hvor mange barn som har sett dette, vet ingen. Noen kan tenke at dette er en måte å løse konflikter eller bli kjendis på. Disse jentene er i alle fall blitt kjendiser, sier Maiken, som håper VG Nett vil holde seg for god for fremtidig underholdningsvold.

Jenta far har denne kommentaren til datterens engasjement: - Jeg er stolt, sier Svein Olaf Olsen.