KRISTIANSAND: 46-åringen ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet 22. oktober i år. Politiet hadde da holdt mannens utleievirksomhet under oppsikt i i godt og vel et halvt år.

17. desember møtte den siktede 46-åringen i Kristiansand tingrett. Saken ble avgjort som tilståelsesdom. I rettsmøtet erkjente 46-åringen at han allerede høsten 2005 fikk rede på at det bodde prostituerte i en av leilighetene han eier i Kristiansand sentrum.

Han innrømmet også at han på det tidspunktet var klar over at det var straffbart å leie ut til prostituerte. I 2006 gikk han likevel til innkjøp av nok en leilighet i det samme leilighetskomplekset. Også denne leiligheten ble leid ut til kvinner som drev prostitusjon.

46-åringen ble av tingretten dømt til seks måneders ubetinget fengsel.

Må tilbakebetale 370.000

I dommen heter det at 46-åringen har "lagt for dagen en rent økonomisk egeninteresse", og tingretten viser i den sammenheng til at det ikke ble betalt skatt av leieinntektene.

46-åringen ble av retten dømt til å få inndratt 371.250 kroner, penger som 46-åringen urettmessig har tilegnet seg ved å leie ut de to leilighetene til prostituerte.

I formildende retning peker tingretten på at de prostituerte frivillig kontaktet 46-åringen, som således ikke aktivt har forsøkt å leie ut til prostituerte.

Mannen er ikke tidligere straffedømt eller bøtelagt.