KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke eksakt hvor mye penger vi har brukt, men vi har nok brukt opp budsjettet, opplyser brøytesjef Odd Kristiansen i Kristiansand kommune til fvn.no.

Ifølge Kristiansen har kommunen bevilget cirka ti millioner til brøytebudsjettet. Allerede i mars skal dette ha blitt brukt opp.

— Vi har cirka syv millioner i beredskapskostnader som blir fordelet på hele året, det vil si 3.5 millioner i halvåret. Nå har vi hatt to store snøfall, og der gikk det mye penger. Ved første snøfall i januar brukte vi cirka tre millioner kroner. Jeg vil anslå at det ble brukt en til to millioner i påsken på brøyting, sier Kristiansen.

Et kjapt regnestykke viser at det er blitt brukt rundt 8,5 millioner kroner på brøyting. Dermed ser det ut til at brøytesjefen bør krysse fingrene for at det ikke vil komme mer snø denne vinteren. Kristiansen tror likevel ikke at dette vil bli et problem.

— Vi har nok penger til å betale de utgiftene som har dukket opp, men dersom vi har behov for mer penger seinere, må vi sende en søknad til rådmannen om økt bevilgning. Vi vil sende ut varsel dersom det gjøres, forteller brøytesjefen.

Vinteren i fjor var mye verre, synes Kristiansen.

— Dette er ingenting i forhold til hvordan situasjonen var i fjor. Det var et dyrt år som kostet oss 29 millioner kroner, påpeker han.

Det var i 2006 at snøfallet begynte å ødelegge brøytebudsjettet.

— Da var det kolossalt mye snø. Tidligere pleide brøytebudsjettet å holde, men siden vinteren 2006 har snøen blitt kraftigere. Heldigvis har kommunen investert betydelig beløp i maskinelt brøyteutstyr siden den gang, i tillegg til å øke beredskapet, opplyser brøytesjefen.