OSLO/ KRISTIANSAND: Hasjkjøpet skal ha skjedd tirsdag 25. september i fjor da tiltalte var i Oslo for å kjøpe hasj, som han skulle viderefrakte til kjøpere i Kristiansand.

26-åringen er en av fire som ble dømt i Follo tingrett for samme sak. Kristiansanderen ble kjent med to av de involverte i forbindelse med en tidligere soning ved Hassel kretsfengsel i Drammen i 2005. Ifølge dommen hadde 26-åringen en avtale med en av de to bekjente, og ble plukket opp ved en bensinstasjon i nærheten av bussterminalen i 21-tiden. Der mottok han hasjen og overleverte en konvolutt med 91.000 kroner. Cirka 40 minutter seinere ble vedkommende som solgte hasjen pågrepet av politiet i sin bolig, og konvolutten med 91.000 kroner, samt 1,6 gram hasj fra bilen hans, ble beslaglagt.

Erkjenner delvis straffskyld

Selv om han er i fast arbeid og har deler omsorg for et barn, mener retten at samfunnstraff ikke er et alternativ for fengslingsstraff. Retten dømte mannen for ett års fengsel, samt inndragning av 10.000 kroner, som 26-åringen fikk for å frakte hasjen til Kristiansand.

Retten vektla at han er i fast arbeid og har betydelig inntekt, derfor må mannen også betale saksomkostninger til 5.000 kroner.

Kristiansanderen erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen, men han hevder at han kjøpte ett kilo hasj, og ikke tre kilo hasj som han ble dømt for i Follo tingrett.

— Streng straff

  • Min klient synes det var en streng reaksjon siden han bare hadde en transportørrolle, og vil mest sannsynlig anke dommen. Da han dro fra Kristiansand fikk han opplyst at det var noe over ett kilo med hasj, mens aktor påpekte at det var mellom to og tre kilo, opplyser 26-åringens forsvarer, Espen Wangberg, til fvn.no.

Ifølge Wangberg sjekket ikke 26-åringen pakkens innhold da han kjøpte det i Oslo. Han bidro med 41.000 kroner til hasjkjøpet, mens leverandøren betalte 50.000 kroner.

— Politiet oppdaget at klienten min var involvert gjennom kommunikasjonskontroll, sier Wangberg.

Tidligere domfelt

Kristiansanderen er tidligere domfelt flere ganger for alvorlige forbrytelser. Mannen skal blant annet ha blitt domfelt for grovt ran, vinning og skadeverk.

I tillegg er han dømt for overtredelse av legemiddelloven og narkotikalovgivningen. Ifølge ham selv er han tidligere pille- og kokainmisbruker, og at han skal ha hatt et narkotikamisbruk over lengre tid.