FARSUND: — Vi har vært inne og sikret det vi kunne av spor. Det vi vet er at gjerningsmannen har brukt relativt lang tid på å komme seg inn. Han har først forsøkt å bryte opp døra, og da det ikke gikk fjernet han listene og glasset i inngangsdøra, sier politibetjent Kenneth Frestad ved Farsund lensmannskontor.

Klokker for minst 75.000 kroner ble stjålet under gullsmed-innbruddet Farsund natt til tirsdag. Ifølge Frestad ble innbruddsalarmen utløst 10-15 sekunder etter at mannen kom seg inn i butikklokalene.

— Det er stjålet klokker for minst 75.000 kroner. Utbyttet kunne ha blitt langt større, men gjerningsmannen nøyde seg med å knuse to montre, og var raskt ute av butikken, sier Frestad.

- Amatørmessig

— Det virker ikke som om tyven har rørt gullet, men han har tatt med seg et skap med mange verdifulle Seiko-klokker. Det er det beste merket jeg har i butikken, opplyste innehaver Marie Mikalsen tirsdag morgen.

Innehaver Marie Mikalsen karakteriserte innbruddet som amatørmessig, en oppfatning som langt på vei deles av Frestad.

— Det er lite som tyder på at det er en såkalt østeuropeisk liga som står bak, sier han.

Klokken 17 tirsdag var det ikke foretatt noen pågripelser i forbindelse med saken.

Undersøker sammenheng

Det er foreløpig ingenting som tyder på at innbruddet kan settes i sammenheng med gullsmed-brekket i Lyngdal for noen uker siden. Det ble da stjålet varer til en verdi av om lag 300.000 kroner.

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder av ranet i Farsund, og vil undersøke disse nærmere.

Natt til tirsdag ble det stjålet 5.000-10.000 kroner under et innbrudd ved Farsund omsorgssenter.

— Det kan være samme gjerningsperson, men det er for tidlig å konkludere med noe, sier Frestad.