Se video KRISTIANSAND: Omkring klokken 12 fikk politiet i Agder melding fra kystvakten om at det tyske skipet var i ferd med å bli fraktet til Kristiansand for kontroll.

OM BORD: Her er politiet om bord på tråleren for å sjekke fangsten og papirer. Foto: Jon Anders Skau

— Det var egentlig en ren rutineinspeksjon, og nå mistenkes båten for å drive fiske i norsk økonomisk sone, uten lisens fra norske fiskerimyndigheter. Mannskapet ombord på tråleren har heller ikke overholdt rapporteringsplikten de har ved fiskestart og -stopp, sier skipssjef Tore Gabrielsen på KV Nornen, til fvn.no. Svensker

Dermed ble den tyske tråleren, med fire svensker og en ire, ført inn til land, og ligger nå til kai på Odderøya. Arrestasjonen foregikk ifølge Gabrielsen uproblematisk.

— De synes nok det var litt trasig, men mannskapet forsto at vi har en jobb å gjøre, sier skipssjefen.

- Vanligvis bøter

Ifølge operasjonslederen i Agder politidistrikt, Bård Austad, vil det mest sannsynlig bli utferdiget en anmeldelse dersom påstanden om ulovlig fiske holder vann.

— Normalt vil tråleren bli holdt i arrest inntil det har kommet en straffereaksjon. Vanligvis dreier det seg om bøter, understreker Austad.

Størrelsen på boten, eller hva som er vanlig ved lignende tilfeller, vil ikke Gabrielsen spekulere i av hensyn til jusristen som skal behandle saken.

Stor båt

Skipet ankom Kristiansand havn sammen med KV Nornen før klokken 15 søndag ettermiddag. Like etter dukket det opp to polititjenestemenn som tok seg om bord i skipet.

Tråleren er 37 meter lang og bygget i 2004. — Det er en stor, moderne båt, en av de største vi har arrestert, og aldri har vi arrestert en i Skagerrak, sier skipssjefen.