KRISTIANSAND: Etter at fvn.no omtalte saken der en kvinne ble truet og forsøkt ranet av en bevæpnet mann i 19-tiden lørdag kveld, har nok et offer meldt seg. Nesten tre timer senere, omtrent klokken 21.45, opplevde en annen jente akkurat det samme i det samme området.

Mannen skal ha truet begge ofrene med våpen og bedt om å få lommebøkene deres. Heller ikke den siste jenta hadde lommebok på seg, og etter en stund gikk jenta fra mannen.

— Jenta sa at mannen var rundt 175 centimeter høy, og hun trodde han var rundt 16-17 år, sier Svein Erik Olsen, stasjonssjef på Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Det første ransforsøket skjedde på gangveien ved Holskogveien/Skuteveien. Neste forsøk på ran fra den unge jenta skjedde på Voie Ringvei ved Voie skole, et steinkast fra det første ransforsøket.

— Jenta så våpenet, men regnet med det var en etterlikning, sier Olsen.

Jenta skal avhøres om ransforsøket torsdag.

Den første kvinnen som meldte fra om episoden, beskrev mannen slik:

Han hadde på seg en rød jakke med hette, mørke bukser og sannsynligvis en mørk strikkelue som han hadde trukket ned som en maske over ansiktet under ransforsøket. Han skal ha vært rundt 180 til 185 centimeter høy, og ut fra stemmen oppfattet kvinnen ham som ung (rundt tyveårsalderen).

Denne beskrivelsen sammenfaller ganske godt med den det andre offeret har gitt av mannen.

Politiet sier de ser alvorlig på saken.

— Vi er avhengige av hjelp fra publikum for å løse saken, sier Svein Erik Olsen.

Har du gått tur i området der de to ransforsøkene skjedde lørdag kveld, bes du ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.