Agder Journalistlag har vært i nye møter med politiet for å få økt forståelse for medias rolle på et ulykkessted. Bortvisningen av journalist Jarle R. Martinsen i Lyngdal ble et svært aktuelt eksempel, skriver Agder Journalistlag på sin nettside.

TV2-journalist Connie Bentzrud er oppgitt over hendelsen. Uten å ta stilling til hva som gikk galt, slår hun fast at slike konflikter er unødvendig, men den er ikke diskutert i møtene med politiet.

Det har vært tre møter mellom Aj og politifolk i Arendal, Kristiansand og Mandal den siste uken, etter en invitasjon fra politiet.

Bentzrud har stor tro på at dialogen har hjulpet:

— Vi ser en holdningsendring. De fleste forstår hvorfor vi er der. Det er fortsatt noen fordommer, men jeg føler vi får tatt de ned i disse møtene. Jeg synes vi oppnår større forståelse og respekt.

Connie Bentzrud mener dette egentlig bare er snakk om vanlig folkeskikk fra begge sider. Politiet har fått råd om hvordan media bør håndteres, og klar beskjed om at det verste de gjør er å si "gå vekk" uten å forklare hvorfor.

— Det er jo som en rød klut på journalister. Politiet synes det er slitsomt å måtte begrunne en bortvisning, men vi har gjort det klart at det må de gjør. Blir vi behandlet som idioter, oppfører vi oss som idioter. Vi skal ikke behandles som publikum. Vi er ikke der fordi vi er nysgjerrige, men fordi vi har en rolle, understreker Bentzrud.