KRISTIANSAND: Fire menn og en kvinne fra Kristiansand ble fredag kveld satt i arresten mistenkt for narkotikabruk. De ble senere på kvelden dimittert.

— En av de pågrepne ringte selv nødtelefonen klokken 13.23 fredag. I bakgrunnen hørtes vill hyling og slåssing og politiet rykket ut til leiligheten, som ligger like ved politistasjonen, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder Politidistrikt.

I forkant av nødtelefon-samtalen skal de fem kristiansanderne, som er i alderen 19 til 23 år, ha satt i gang et risikabelt fyrverkeri-eksperiment i stua. Det hele endte med at en av dem ble truffet av raketten, før det deretter oppstod tilløp til brann inne i leiligheten.

Politiet fant også en slange og en øgle i leiligheten. Disse er overlevert til Falken der de senere skal kontrolleres av Mattilsynet.

Politiet mistenker at de fem har vært påvirket av narkotika, og de ble fredag kveld avhørt på politistasjonen.

— Da vi rykket ut første gang, fant vi tre personer i leiligheten og pågrep disse. Men da politiet dro tilbake for å ransake leiligheten etterpå, fant vi to personer til. Disse ble også pågrepet og sitter nå i arresten, sier Kvitne.

Personen som ble truffet av raketten skal ikke ha pådratt seg betydelige skader, og brannen var slukket da politiet kom til stedet.